AKP'liler Cemevi Yaptırma Derneği Açtı !

AKP'liler Cemevi Yaptırma Derneği Açtı !

AKP'liler Cemevi Yaptırma Derneği Açtı !SAMET DEDE CEM EVLERİ ÇİĞLİ ŞUBESİ AÇILDIİzmir Samet Dede Cem Evleri Yaptırma Derneği,...

A+A-

AKP'liler Cemevi Yaptırma Derneği AçtıAKP'liler Cemevi Yaptırma Derneği Açtı !

SAMET DEDE CEM EVLERİ ÇİĞLİ ŞUBESİ AÇILDI

İzmir Samet Dede Cem Evleri Yaptırma Derneği, Çiğli Şubesini Törenle Hizmete Açtı.
 
Davetliler arasında Kütahya AK Parti Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, Samet Dede Cem Evleri Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler ve Çiğli Şubesi Başkanı Lütfi Çevik de hazır bulundu. Açılışta konuşan Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, insanların aralarını bozmak için düzenlenen propagandaları önleyip kaynaşarak önlemler alınması gerektiğini ifade etti.
 
Bulut, cemaat ve cem evleri kanaat önderlerinin toplumu olumsuz şekilde yönlendirmemelerini isterken kişilerin kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına da yapmamasını önerdi. 'Emperyalizmin amaçlarına hedef olmamalıyız' diyen Bulut, aksi takdirde ne Aleviliğin nede sunniliğin kalabileceğini ifade etti.

Samet Dede Cem Evleri Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler ise, ülke için birlik ve beraberliği sağlamak için hareket ettiklerini belirterek hiç bir siyasi amaç gütmediklerini vurguladı. Hangi din ve mezhepten olursa olsun insanlar arasına nifak tohumları ekilmemesi gerektiğinin altını çizen Güler, barış kültürünü yaymak için çaba sarfedeceklerini söyledi. Ayrıca törende Grup Muhabbet Kardeşler sahne alarak dinleyicilere türkü ziyafetinde bulundu.

CHA - 02.08.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.