AKP'liler yeni parti kuracak

AKP'liler yeni parti kuracak

AKP’liler yeni parti kuracakİngiliz Reuters Haber Ajansı, AKP’li yöneticilerin, partinin kapatılacağını ve Erdoğan’a siyasi yasak getirileceğini...

A+A-

AKP'liler yeni parti kuracakAKP’liler yeni parti kuracak

İngiliz Reuters Haber Ajansı, AKP’li yöneticilerin, partinin kapatılacağını ve Erdoğan’a siyasi yasak getirileceğini düşündüğünü duyurdu. Ajansa göre, AKP’li bir bakan, bu görüşün birçok bakan tarafından paylaşıldığını söyledi. Siyasi yasak getirilmesi durumunda genel seçimlere gidileceği, Erdoğan bağımsız olarak seçilince yeni parti kurulacağının sinyallerinin verildiği ifade ediliyor. 

Reuters’e açıklamalarda bulunan bir bakan, partinin kapatılacağı görüşünün pek çok bakan tarafından paylaşıldığını belirtirken bir AKP yöneticisi ‘Yeni parti kuracağız’ dedi.

Haber Merkezi - İngiliz Reuters Haber Ajansı, AKP yöneticilerinin, Anayasa Mahkemesi’nin partiyi kapatmasını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi yasak yönünde karar vermesini beklediklerini duyurdu. Ajansa göre, AKP’li bakan ve yetkililer partilerinin kapatılmasını beklemeden iktidarlarını korumanın yollarını kurulacak “yeni bir parti”de arıyorlar. Ajansa konuşan AKP’li bir bakanın, partinin kapatılacağı görüşünün pek çok bakan tarafından kabul gördüğünü belirterek, “AKP kapatılacak. Erdoğan ve bazı diğer üyelere de siyasi yasak gelmesi bekleniyor. Bu görüş kabinedeki pek çok bakan tarafından paylaşılıyor” dediği kaydedilen Reuters’e göre, AKP’li bir yönetici de “Yeni bir parti kuracağız” diyerek bunu doğruluyor.

‘Partideki durum karamsar’

AKP’li üst düzey bir yetkilinin ise AKP’nin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin parti içindeki durumu “karamsar” diye nitelediği aktarılıyor. Başbakan Erdoğan ve çok sayıda milletvekiline siyasi yasak gelmesi durumunda genel seçimlere gidileceği, “Partiyi yönetecek iki numaralı adam olmadığından” Erdoğan’ın seçimlere bağımsız olarak katılacağı ve seçilince de başka bir adla yeni bir parti kurulacağının sinyallerinin verildiği ifade ediliyor.

Cumhuriyet - 19 Mayıs 2008 Pazar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.