AKP'lilerden Gazetecilere Dayak

AKP'lilerden Gazetecilere Dayak

AKP'lilerden Gazetecilere Dayak‘O’ medyaya çattı kitle basına saldırdıBaşbakan Erdoğan İstanbul’da metro hatları açılış...

A+A-

AKP'lilerden Gazetecilere DayakAKP'lilerden Gazetecilere Dayak

‘O’ medyaya çattı kitle basına saldırdı

Başbakan Erdoğan İstanbul’da metro hatları açılış töreninde yaptığı konuşmada medyayı eleştirince, kalabalık ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları attı, ardından da gazetecilere ellerindeki bayrak sopalarını attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki gergin toplantının ardından katıldığı yeni metro hatlarının açılış töreni sırasında yaptığı konuşma sırasında medyaya çattı. Kalabalık, Erdoğan’ın konuşması sırasında gazetecileri yuhaladı, ardından da saldırdı.

Başbakan Erdoğan konuşmasının İsrail’le ilgili bölümünde, “Burada medya, özellikle Türk medyasına sesleniyorum. Yalan yanlış haber yapanlara sesleniyorum. Bu vahşetin avukatlığını yapanlara sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın yanında değil de, başkalarının yanında yer alanlara sesleniyorum” dedi. Bunun üzerine kürsüyle kalabalığın arasında bulunan gazeteciler yuhalandı. Erdoğan daha sonra konuşmasında Çanakkale zaferi kazanılırken, Atatürk’ün “Ben size ölmeyi emrediyorum” şeklindeki sözlerini hatırlattığı sırada kalabalık, “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganları atmaya başladı.

Genç kıza saldırı

Daha sonra Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) burslarının CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nde açtığı dava sebebiyle kesildiğini belirtti. Bunun üzerine Erdoğan’ın söylediğine destek için kalabalığın içindeki bir kız öğrenci, “Sayın Erdoğan, evet İBB kimseye burs veremiyor artık. Burs alamıyoruz” diye bağırdı. Erdoğan’a eleştiri yapıldığını sanan kalabalık, genç kızı yuhalayarak tartaklamaya başladı.

Gazetecilere bayrak sopası

Olay üzerine hemen Başbakanlık koruma görevlileri, kalabalığın arasına girerek kızı kurtarmak istedi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazeteciler, bu kez öfkeli kalabalığın önce sözlü daha sonra fiziki saldırılarına maruz kaldı. Gazetecileri itip, yumruklamaya çalışan kalabalık, ellerindeki bayrak sopalarını gazetecilere attı.

Aralarında yabancı kurumların temsilcilerinin de bulunduğu 70 kadar gazeteci, foto muhabiri, kameraman kendilerini saldırılardan korumaya çalıştı. Gazetecilerin bulunduğu noktadaki polis sayısı da bunun üzerine artırıldı. Öfkeli grup bu kez “Medya dışarı” sloganları ve küfürlerle gazetecilere saldırmaya bir süre daha devam etti.

Sloganı kesmedi

Kameraların kalabalığa dönmesi üzerine Başbakan Erdoğan konuşmasını keserek, bir süre yanındaki görevlilerden bilgi aldı. Gazetecilerin kendisini değil de kalabalığı çekmeye devam etmesine sinirlenen Erdoğan, gazetecilere, “Basit olaylarla ilgilenmeyin. Buraya ne için geldiyseniz onunla ilgilenin. İşte yapılan hep bu” deyip konuşmasına devam etti.

Beğenmediği sloganlar atıldığında kalabalığı susturan Erdoğan, “Medya dışarı” sloganları atılırken konuşmasına ara verip sloganların bitmesini bekledi. Gazetecilerin bir bölümü saldırılar üzerine tören alanını terk etmek istedi, kalabalık aralarından geçen gazetecileri sözle taciz etti.

ŞAKİR AYDIN İstanbul - Milliyet - 31.01.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.