AKP'lilere Nazi benzetmesi

AKP'lilere Nazi benzetmesi

AKP'lilere Nazi benzetmesiPolisin Tekel işçilerine tazyikli su sıkması, CHP'li Mehmet Sevigen'i kızdırdı. Tekel'in özelleştirmesine...

A+A-

AKP'lilere Nazi benzetmesiAKP'lilere Nazi benzetmesi

Polisin Tekel işçilerine tazyikli su sıkması, CHP'li Mehmet Sevigen'i kızdırdı.

Tekel'in özelleştirmesine karşı çıkan işçilere, polisin eksi 10 derecede tazyikli su sıkmasına CHP'den tepki. Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sevigen, "Bunu Naziler bile yapmadı" dedi.

Ankara'da özelleştirme karşıtı eylem yapan Tekel işçilerinin eylemini tazyikli su sıkarak dağıtan polisin tutumu, Meclis gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 10 soru sordu.

Sevigen, soru önergesinde, Tekel işçilerinin eyleminden övgüyle söz etti ve şu ifadeyi kullandı:

"Bütün zorluklara rağmen namusuyla, şerefiyle çalışan, muhannete muhtaç olmamak için işyerlerinin kapanmasına direnen, Cumhuriyetimiz döneminde kurulan Tekel’in birilerine peşkeş çekilmemesi için çaba sarf eden, ülkesini koruyup kollayan ve evine ekmek götürmeye çalışan işçilere yapılan zulmü, acımasızlığı bütün Türkiye ibretle izledi."

Sevigen, Tekel işçilerinin yaşadığı tablo karşısında "dehşete düştüğü"nü de ifade ederek, "Kendi vatandaşına böyle acımasızca saldıran bir insan düşünemiyorum. Böylesine kin ve nefret dolu saldırıyı yapan ruh hali, aslında devletin nasıl kötü yönetildiğini gösteren bir tablodur" ifadesini kullandı.

 Polisin acımasız tutumu karşısında, Bakan Atalay'ın "gece nasıl rahat uyuduğu"nu merak ettiğini de belirten Sevigen, sorularını şu şekilde sıraladı:

TALİMATI KİM VERDİ?

1- Ekmek parasından başka düşüncesi olmayan insanlar, Ankara’ya sadece haklarını aramaya gelmişlerdir. Tekel işçilerine polisin böylesine acımasızca davranma talimatını siz mi verdiniz?

 2- Hak aramaya gelen işçilerin içinde bankaları hortumlayanlar, devleti soyanlar yok. Bu eylemi yapanlar bankaları hortumlayanlar, devleti soyanlar olsaydı onları da böyle acımasızca karşılar mıydınız?

3- Hak aramaya gelen insanlar izinli eylem yaptılar. Peki polisler de izinli mi saldırdılar?

 4- Eğer saldıranlara bu izni siz vermediyseniz yapanlar hakkında bir işlem yaptınız mı? Yapmadıysanız herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

5- Biber gazı ve tazyikli su sıktığınız insanların çoğu hastane masrafını karşılayamayacak durumda. Neden bu insanların hastane masraflarını karşılamadınız?

NAZİ VAHŞETİ GİBİ...

6- Nazi kamplarında insanları konuşturmak için tazyikli su sıkarlardı. Üstelik -10 derecede insanların üzerine tazyikli su sıktığınız zaman, bu -30 derece hissedilir. Naziler bile insanlara -30 derecede tazyikli su ile işkence yapmadılar. Siz gerçekten bunun farkında değil misiniz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz?

7- Sizce insanların ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay mı?

8- Ankara’ya hak mücadelesi için gelen Tekel işçileri hem işlerinden oldular, şimdi de sizin sayenizde sağlıklarından da oldular. Başbakan’ın demokratik Türkiye dediği yer gecenin ayazında hak mücadelesi yapan insanlara tazyikli su ve biber gazı sıkıldığı bir Türkiye mi?

POLİSİN GÖREVİ DAYAK ATMAK MI?

9- Ekmeğini korumak amacıyla işyerinin kapatılmasına karşı demokratik hakkını kullanarak, mücadele edenlere karşı polisin görevleri arasında biber gazı sıkmak, sis bombası atmak, yere düşen insanları tekme tokat dövmek var mı?

10- İzin alarak yaptıkları eylemde İstiklal Marşı okuyup, “Vatan canım sana feda” diye slogan atan Tekel işçilerine karşı polisin yaptığı acımasızca müdahaleyi bütün Türkiye ibretle izledi.

Öte yandan, laiklik ve cumhuriyet karşıtı izinsiz gösteri yapıp, (kahrolsun laiklik) şeklinde slogan atanlara ise korumacı bir tavır sergileniyor. Polisin bu iki farklı uygulaması insanlık vicdanına sığar mı?

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ - 20 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.