AKP'nin akademideki kadroları genişliyor

AKP'nin akademideki kadroları genişliyor

AKP'nin akademideki kadroları genişliyor YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplandı. Aynı...

A+A-

AKP'nin akademideki kadroları genişliyorAKP'nin akademideki kadroları genişliyor

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplandı. Aynı saatlerde TBMM Genel Kurulu’nda 9 ilde devlet üniversitesi ve İstanbul’da 2 özel üniversite kurulmasına ilişkin tasarı kabul edildi. AKP her ile açtığı üniversitelerde ve YÖK kademesinde kadrolaşmasına hız veriyor.

AKP akademi dünyasındaki kadrolaşmasına yeni üniversiteler ve idari kadrolar bazında hız verdi. Dün yapılan YÖK Genel Kurulu’nda 11 üniversitenin 12 fakültesine dekan atamaları yapılırken, aynı saatlerde TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sonunda 9 ile devlet üniversitesi ve İstanbul’a 2 özel üniversite kurulması karara bağlandı.

YÖK Genel Kurulu, dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK binasında toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin 2008-2009 öğretim yılındaki öğrenci kontenjanlarının görüşülmeye başlandığı ancak çalışmalar tamamlanamadığı için görüşmelere 27 Mayıs Salı günü yapılacak genel kurulda devam edileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılan rektör adayı seçimi sonucuna göre bildirilen altı adaydan Cumhurbaşkanlığı’na sunulmak üzere üç adayın belirlendiği ifade edildi. Eğitim, mevzuat, kadro ve vakıf üniversiteleri komisyonlarının raporlarının da görüşülerek karara bağlandığının belirtildiği açıklamada, 11 üniversitenin 12 fakültesine dekan atamasının yapıldığı kaydedildi.

Meclis Genel Kurulu’nda ise üniversitesi olmayan 9 ilde devlet üniversitesi ile İstanbul’da 2 özel üniversite kurulmasına ilişkin tasarı görüşülerek kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tasarıyla ilgili konuşmasında, daha önce açılan 40 devlet üniversitesine 76 bin akademik ve idari kadro ihdas edildiğini bildirdi. CHP’li milletvekili Nur Serter ise YÖK Başkanı’nın, akademik atama ve yükseltmeleri durdurmasını eleştirdi. Serter, bu atamaların neden durdurulduğunu bildiklerini ifade ederek, Temmuz ayından itibaren 22 üniversiteye yeni rektör atanacağını, bu yeni kadroların iktidara yakın olan kişilerden seçileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından tasarının, üniversite olmayan 9 ilde yeni devlet üniversitesi ile 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören 1. maddesi kabul edildi.

SOL GÜNLÜK SİYASİ GAZETE   / 23 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.