AKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldı

AKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldı

AKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldı SuTV 27 Mart tarihinde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Ankara’lı...

A+A-

AKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldıAKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldı

SuTV 27 Mart tarihinde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Ankara’lı işadamı Yalçın Özdemir, eski eşinin üzerine olan şirket vasıtası ile satın alınmıştı. Özdemir’in enerji sektöründe de çalıştığı ve AKP’nin Alevi açılımından tanıdığımız Reha Çamuroğlu ile yakınlığı da biliniyor. Özdemir, göreve başladığı 2 aydan beri hiçbir çalışana maaşını ve sigorta primlerini ödemiyor. Sadece yol parasını ve yemek parasını alabilen çalışanlar Yalçın Özdemir’den paralarını alabilmek için 5 günden beri SuTV binasında kalıyorlar.

Çalışanlardan alınan bilgiye göre Yaşar Özdemir SuTV’yi eski borçları ile beraber satın almıştı. Özdemir’in 106bin YTL eski, 54bin YTL yeni çalışanlara olmak üzere 60 çalışana para ödemesi gerekiyordu.

Cuma günü TV’nin yeni sahibi Yalçın Özdemir kanala gelip çalışanlara parasını vereceğini eski borcun kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Parasının ödeneceği sözünü alan yeni dönemden borcu olan çalışanlar, eskilerin de borcunun ödenmesi gerektiğini ve paranın tamamının alınmadan bir yere ayrılmayacaklarını söylediler.

AKP'nin Alevi açılımı SuTV çalışanlarının dayanışmasına takıldıTV çalışanlarından Özkan Gün, “Özdemir işe başlarken kesinlikle kanalın çizgisini koruyacağını söylemişti ancak, Pir Sultan Abdal logosunu değiştirerek işe başlayan özdemir 2 ay içinde; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın da aralarında olduğu birçok AKP yöneticisinin kanala konuk olarak geldiğini söyleyerek, kanalın AKP propagandası yapmaya başladığını belirtti. Öncesinde Alevi kesimin uğradığı haksızlıkları ve demokrasi adına yapılan mücadeleleri haber konusu yapan kanalın 2 ay içerisinde bu çizgisinin ortadan kaybolduğuna işaret eden Gün, 2 aydır ücretlerini alamadıklarını sadece yol ve yemek paralarının verildiğini söyledi.

Özdemir, TV’nin yeni döneminde çalışanlara “kendi isteğim ile istifa ediyorum, çalıştığım dönemdeki bütün alacaklarımı nakden aldım” ibaresi bulunan bir kağıt imzalatmış.

Geçen Çarşamba çalışanlar TV ekranına “SuTV çalışanlarından duyuru, ücretlerimizi ve sosyal haklarımızı alamamamızdan kaynaklı yayında oluşabilecek aksaklıktan dolayı halkımızdan özür dileriz” yazısını asmıştı. Bunun üzerine çalışanlar yurdun çeşitli yerlerinden destek aldılar.

SuTV çalışanları paralarını almaya kararlı olduklarını söyleyerek, basına ve kamuoyuna uğradıkları haksızlığı duyuracaklarını da söylediler.

Sendika.Org - 29 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.