AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR

AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR

AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR AKP'nin Aleviler konusundaki açılımı geniş yankı uyandırdı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın...

A+A-

AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR

AKP'nin Aleviler konusundaki açılımı geniş yankı uyandırdı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçtiği öğrenilen İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Hükümet'in Aleviler konusundaki yaptığı çalışmaları doğruladı. Çamuroğlu, Erdoğan'ın bu konunun ele alınması ve herkesi memnun edecek çözümlere ulaşması konusunda sağlam irade ortaya koyduğunu söyledi.

ALEVİ İÇİN GENEL MÜDÜRLÜK

Hükümet tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Alevilerin temsili için "genel müdürlük" düzeyinde bir oluşumun ihdası planlanıyor. Başbakanlığa bağlı olması planlanan genel müdürlük düzeyindeki bu kurumda istihdam edilecek personel sayısı bile hesaplandı. 3 bin personelin istihdam edilmesi öngörülen söz konusu kurumun oluşturulmasının ardından, Ankara ve İstanbul'da dergah büyüklüğünde iki cemevinin açılması da planlanıyor.

AKP'li Çamuroğlu, bu konunun netlik kazanmadığını belirtmesine karşın, bu ve benzeri resmi bir kurumda Alevilerin temsil edilmesi öngörülüyor. Çamuroğlu, "Çözüm metodlarını araştırıyoruz. En mükemmel çözüme ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ TEMKİNLİ

Dün gündeme gelen AKP'nin Alevi açılımı, Alevi örgütleri ve çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. Hükümet'in Alevi açılımına temkinli yaklaşan Alevi örgütleri bugün basın toplantısı düzenleyerek, bu konudaki görüşlerini açıklayacaklar.

ANKA'nın görüşüne başvurduğu Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, AKP'nin gizli ajandasının bulunduğunu öne sürdü ve "Bu çalışmalar devleti Sünnileştirme operasyonudur" dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Esere, saat 11.00 konuyla ilgili basın toplantısı yapacak.

23.11.2007 - ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.