AKP'nin Alevi dedesi (!) Önder Sav'ı kınadı

AKP'nin Alevi dedesi (!) Önder Sav'ı kınadı

AKP'nin Alevi dedesi (!) Önder Sav'ı kınadıALEVİ HABER AJANSI OLARAK BİZDE SİZİ KINIYORUZ !Açılışı bir süre önce AKP...

A+A-

AKP'nin Alevi dedesi (!) Önder Sav'ı kınadıAKP'nin Alevi dedesi (!) Önder Sav'ı kınadı

ALEVİ HABER AJANSI OLARAK BİZDE SİZİ KINIYORUZ !

Açılışı bir süre önce AKP İzmir İl Başkanı ve AKP'li Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından yapılan Samet Dede Cemevi'nin Başkanı Veli Güler, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav'ı Hz. Muhammed ve Hac konusunda ki sözlerinden dolayı kınadı. Veli Güler ismi AKP GÜDÜMLÜ ALEVİ FEDERASYONU girişimiyle gündeme gelmişti. AKP'nin Alevi iftarı sürecinde boy gösteren Veli GÜLER, AKP güdümlü bir Alevi federasyonu kurmak için çeşitli girişimlerde bulunmuş ancak Alevilerden taban ve destek bulamamıştı.

Düzenlediği basın toplantısında Önder SAV'a destek çıkan Alevilere tepki gösteren Veli Güler "Alevilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı kişilerin Önder Sav'ı destekler yönde açıklamalar yaptığını, "Bu dernek ve şahıslar basın huzurunda Müslüman olmadıklarını, hatta İslam dahi olmadıklarını açıkça ifade etmektedir. Önder Sav ve ona sahip çıkanları nefretle kınıyoruz." diye konuştu.

Bildiğiniz gibi Fettullahçı ve gerici medya haftalardır Önder SAV aleyhinde çirkin bir kampanya yürütüyor. Alevilere yönelik hakaretlere sessiz kalan gericiler, Hz. Muhammed'e hakaret edildiği bahanesiyle Önder SAV'a karşı bir linç kampanyası sürdürüyor. İşte Zaman Gazetesinin konuya ilişkin haberi:

Alevi dedeleri: Peygamberimizle küstahça alay eden Sav'ı kınıyoruz 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz (sav) ve hac hakkında söylediği sözlere bir tepki de Alevi dedelerinden geldi. 
 
Merkezi İzmir'de bulunan Samed Dede Cemevleri Genel Başkanı Veli Güler ile Alevi dedeleri Zeynel Sevim ve Lütfü Çevik konuyla ilgili olarak Çankaya'da bulunan Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Samed Dede Cemevleri Genel Başkanı Veli Güler, bazı yabancı ülkelerde zaman zaman Hz. Peygamber (sav) hakkında birtakım çirkin sözler edildiğini belirterek, "Biz bunu yapanlar Müslüman olmadığı için çok ciddiye almadık. Türkiye'mizin yüzde 99'unun Müslüman olduğu söylendiğine göre, Türkiye'nin en büyük partilerinden biri olan ve Atatürk tarafından kurulan CHP gibi bir partinin genel sekreterinin alay eder bir şekilde yüce Peygamberimize (sav) dil uzatması Alevi toplumu ve dedeler olarak bizleri rahatsız etmiştir. Bu zamana kadar şunun için bekledik, Türkiye'de büyük alevi kurumları var, dedeler kurumları var onların açıklama yapmasını bekledik. Ama ne yazık ki burada tarafçılık ağır basmıştır. Benim adamım, senin adamın olmaz." dedi.

İnanılmıyorsa bile inananlara karşı saygı göstermenin bir meziyet olduğunu ifade eden Güler, "Bunu bile gösteremeyeceklerini ortaya koydular. Uzun süre beklendi. En azından bir özür dileme meziyetini bile gösteremediler." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Alevi Dedesi Zeynel Sevim de, alemlere rahmet olan ve Peygamberlerin kendisinden şefaat beklediği yüce Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) çirkin saldırılar yapıldığını söyledi.

Sevim, "Atatürk'ün kurduğu ve Alevilerin itibar ettiği CHP'nin Genel Sekreteri Önder Sav, yüce Peygamberimizle 'küstahça alay etme' cesaretini göstermiştir. Bilinmelidir ki Alevi toplumu Atatürk'e bağlılıkları nedeniyle her şeye rağmen CHP'ye oy vermiştir. Yine bilinmelidir ki Alevi toplumu Müslümandır. Hz. Muhammed'e (sav) ve O'nun Ehl-i Beyti ile Kur'an-ı Kerim'e bağlıdırlar. Bu değerler, Aleviliğin kutsal değerleridir. Önder Sav'dan özür dilemesini bekledik. Ancak bir açıklama gelmedi. Sav, özür dileme olgunluğunu gösteremedi." diye konuştu.

Alevilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı kişilerin Önder Sav'ı destekler yönde açıklamalar yaptığını hatırlatan Güler, "Bu dernek ve şahıslar basın huzurunda Müslüman olmadıklarını, hatta İslam dahi olmadıklarını açıkça ifade etmektedir. Önder Sav ve ona sahip çıkanları nefretle kınıyoruz." diye konuştu.

Toplantıya katılan Alevi Dedesi Lütfü Çevik de, 34 yıldır üye olduğu CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini belirtti.
 
ZAMAN - 14 Haziran 2008, Cumartesi

İLGİLİ HABELER :

AKP'lilerin Açtığı Cemevimiz de Oldu

İzmir'de yapılan Samet Dede Cemevini'nin açılışını, AKP İl Başkanı ile birlikte AKP'li Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yaptı. Kurdeleyi kesen bakan, yeni mekanın hayırlı olmasını diledi. Samet Dede Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı yaptığı konuşmada "Devletimizin bizi kucaklayacağından şüphemiz yoktur." dedi.

İzmir'de yapılan törene İzmir Vali Vekili, Buca Belediye Başkanı ve AKP İl Başkanı Aydın Şengül katıldı. Kurdeleyi Milli Savunma bakanı Vecdi Gönül keserken, "yeni mekanın" hayırlı olmasını diledi.

Bir konuşma yapan Samet Dede Cemevi Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler, İzmir'de Alevilerin horlandığını iddia etti. Narlıdere Belediye başkanının Alevileri işe almadığını iddia eden Güler, "Ama devletimizin bizi de kucaklayacağından şüphemiz yoktur" diye sözlerini sürdürdü.

Böylece Alevilerin, AKP'lilerin konuşma yaptığı cemlerinin ardından (Bkz. ANAP'lı, AKP'li Cem(!) Etkinliği), şimdi de AKP'liler tarafından açılışı yapılmış cemevleri de olmuş oldu. Alevionline olarak, "hayırlı olsun" diyoruz.

Alevionline / İzmir - 25.04.2008


AKP Güdümlü Alevi Federasyonu Çalışmaları Başladı

SAMET Dede Türbesi Cemevi Derneği Genel Başkanı Veli Güler, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 60 hükümetten hiçbirinin Aleviliği dile getirmediğini savunurken, "AK Parti hükümeti bize bir ışık yaktı. Bu ışığın bizi ne kadar aydınlatacağını hep beraber göreceğiz" dedi.

Türkiye Cemevleri Birliği, cemevlerini yasal statüye kavuşturmak için kuracakları federasyon çalışmalarını tanıtmak için İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu'nda, toplantı düzenledi. Toplantıya, 40 Alevi derneğinin temsilcileri katıldı. Toplantıyı düzenleyen komitenin başkanlığını da yürüten Samet Dede Türbesi Cemevi Derneği Genel Başkanı Veli Güler, Türkiye Cumhuriyeti'nde bugüne kadar kurulan 60 hükümetten hiçbirinin Aleviliği dile getirmediğini anlatırken, "Görülüyor ki, AK Parti hükümeti bize bir ışık yakıyor. Bu ışığın bizi ne kadar aydınlatacağını hep birlikte göreceğiz" dedi. Güler, hükümetlerin bugüne kadar Aleviler'in hep 'oy makinesi' olarak gördüklerini vurgulayarak, "Oylarımızı aldılar ancak, anayasal haklarımızı tanımadılar. Aleviler, artık bu oyunların farkında. Hiçbir partinin 'arka bahçesi' değiliz. Cemevlerimiz ve inanç önderleri siyaset üstüdür. Her partiye aynı mesafedeyiz" diye konuştu.

Kendilerinin hiçbir zaman camilere karşı olmadıklarını vurgulayan Güler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, sadece Sünniler'e hizmet ettiğini, Aleviliğin yok sayılarak, devlet bütçesinden ayrılan paradan kendilerine tek bir kuruş bile verilmediğini ileri sürdü.

Aleviliğin toplum tarafından yanlış değerlendirildiğini iddia eden Güler, Sünniler'in Aleviler hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarında, aralarında bir fark olmadığını göreceklerini söyledi. 40 Alevi Derneği'nden federasyon kurulması için imza toplandığını vurgulayan Güler, diğer cemevlerinin de destekte bulunmalarını istedi.

Hürriyet - 26.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.