AKP'nin Alevi İftarı(!) yine fiyaskoyla sonuçlandı

AKP'nin Alevi İftarı(!) yine fiyaskoyla sonuçlandı

AKP'nin Alevi İftarı(!) yine fiyaskoyla sonuçlandıHubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nin AKP'nin fiyasko ile sonuçlanan...

A+A-

AKP'nin Alevi İftarı(!) yine fiyaskoyla sonuçlandıAKP'nin Alevi İftarı(!) yine fiyaskoyla sonuçlandı

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nin AKP'nin fiyasko ile sonuçlanan Alevi İftarı(!) ile ilgili basın açıklmasını aktarıyoruz:

AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu tarafından düzenlenen ve Recep Tayyip Erdoğan’ ın katıldığı Muharrem İftarı fiyaskoyla sonuçlandı.

AKP iftarına çok sayıda AKP li katılırken Alevi Bektaşi kurumlarından katılım çok az oldu.

AKP nin iftarına CEM Vakfı başkanı İzzettin Doğan, Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve Gazi Cem evi vakfı Başkanı Hıdır Elmas, Erikli Baba Derneği başkanı Metin Tarhan ile bu kurumlara bağlı kişiler katıldı.

İftara katılmayacağını açıklayan Alevi Bektaşi Federasyonuna bağlı, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Yalıncak Sultan Derneği, Güvenç Abdal Derneği, Topçu Baba Derneği, Hüseyin Abdal Derneği başta olmak üzere 23 kurum ve bu kurumlara bağlı 170 Cem Evi Başkanı bu iftara katılmayacağını açıklamıştı.

Bunun dışında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve bu vakfa bağlı 27 Cem Evi Başkanı da bu iftara katılmadı. Ayrıca edinilen bilgilere göre, Cem Vakfının da içerisinde olduğu, Alevi Vakıflar federasyonunun başkanı Doğan Bermek’ de bu iftara katılmadı. Cem Vakfına bağlı birçok cem evi başkanının da bu iftara katılmayı kabul etmediği de bilinmektedir. Vakıflar Federasyonuna bağlı, Kartal Cem evi, Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfı , Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı, Hak-Ev Vakfı, Adalar Cem Vakfı gibi birçok kurum da iftara katılmayı ret etti.

İstanbul’ da bulunan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı, Karacaahmet Derneği, Şahkulu, gibi birçok kurum da iftara katılmayan kurumlar içerisinde yer almaktadır.

Çözüm değil şov peşinde olduğunuz sürece daha çok fiyasko yaşayacaksınız

AKP, Alevilerle ilgili bir adım atmak istiyorsa bu konuda samimiyetini ortaya koymak istiyorsa yasa değişikliğine gerek kalmaksızın Madımak Otelinin utanç-ibret müzesi olmasını sağlamalıdır.

Alevilerin şova değil haklarının verilmesine ihtiyacı vardır. Alevilerin hakları ve istemleri 9 Kasım’ da Ankara’ da yüzbinlerce dile getirilen taleplerdir. Biz bu talepler için adım atılmasını bekliyoruz. Alevi Bektaşi Federasyonu aracılığıyla ilettiğimiz Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ana Muhalefet partisinden görüşme talebimizin gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla

Ali KENANOĞLU
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı

KAYNAK : Hubyar.org - 8 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.