'AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları samimiyetsiz'

'AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları samimiyetsiz'

'AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları samimiyetsiz' AYDIN (İHA) - Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Yusuf...

A+A-

'AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları samimiyetsiz''AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları samimiyetsiz'

AYDIN (İHA) - Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Yusuf Doğan, Aydın İl Genel Meclisinde 'cemevleri' ile ilgili alınan kararı değerlendirdi.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Yusuf Doğan, Aydın İl Genel Meclisinde CHP Kuşadası İl Genel Meclis Üyesi Kurtuluş Geyik tarafından verilen 'Belediye mücavir alan dışında kalan cemevlerinden elektrik, su, çöp ve atık su parasının alınmaması; bakım, onarım ve inşaatlarına yardım edilmesi' konulu önergenin İl Genel Meclisinde kabul edilmesini değerlendirdi.Alınan kararın kendilerini sevindirdiğini belirten Dernek Başkanı Yusuf Doğan, "Demokratik ülkelerde olması gereken ve ülke genelinde uygulanması gereken bir karar" dedi.Demokrasiden yana tüm aydınların aynı şekilde düşünmeleri gerektiğini belirten Doğan, Alevi toplumunun ana talebinin 'eşit yurttaşlık hakkı' olduğunu hatırlattı ve "Kararın bu talep doğrultusunda alınmıştır. Ülke genelinde tüm siyasi partilere, yerel ve genel meclislere örnek teşkil etmelidir. Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda ki gerçekler o kadar ortadadır ki bunun karşısında durmak gerçeklikten ve demokrasiden uzaklıktır" diye konuştu.

İl Genel Meclisinde alınan karara Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubunun 'ret' oy kullanmasını değerlendiren Doğan, "AKP'nin Alevi ve Kürt açılımları tarafımızca samimiyetsiz bulunmuştur. AKP kendine göre bir Alevilik yaratma ve tarif etme peşinde. Oysa kimsenin Aleviliği yaşayanın dışında hak ve tarif etme hakkı yok"dedi.

Aydın İl Genel Meclisi'ne sunulan önergenin komisyonlarca Didim, Kuşadası ve Tunceli Belediyelerinin aldığı kararları inceleyerek alınmasından gurur duyduklarını belirten Doğan "Bizler Didim'de taleplerimizi açıkça dile getirdik. Belediyemizde duyarsız kalmadı ve belediye meclisinde alınan karar ile Türkiye'de örnek teşkil eden bir bölge olduk. Bu örgütlenmenin bir getirisidir" ifadelerini kullandı.

Doğan, sözlerinin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un alınan kararı onaylaması temennisi ile bitirirken, karar sürecinde özveri gösterdiğini kaydettiği CHP İl Genel Meclis Üyeleri Kurtuluş Geyik ve Mehmet Cahit Kaya'ya teşekkür etti.

haberciniz.biz - 14 Ağustos 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.