AKP'nin Alevileri hedef alan kirli propagandası

AKP'nin Alevileri hedef alan kirli propagandası

AKP'nin Alevileri hedef alan kirli propagandasıMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Çeşitli...

A+A-

AKP'nin Alevileri hedef alan kirli propagandasıAKP'nin Alevileri hedef alan kirli propagandası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Çeşitli konularda partisinin görüşlerini açıklayan Devlet Bahçeli, Referandum sürecinde AKP’nin Aleviler üzerinden yürüttüğü kirli propagandayı açıkça deşifre etti. AKP’lilerin Anadolu’da MHP tabanına giderek “ HSYK’dan Alevileri temizliyoruz. Evet oyu verin, bize destek olun” yönünde propaganda yaptığını ifade etti.

Bu iddia daha öncede gündeme gelmiş, Güneş Gazetesi yazarı Rıza ZELYUT’ta bu iddiaları köşesinde dile getirmişti. Zelyut yazısında şunları aktarıyordu: “ MHP Lideri Devlet Bahçeli iki kez açıkladı:  TBMM'de bu anayasa değişikliği görüşülürken sizin partilileriniz gidiyor; MHP il ve ilçe teşkilatlarında şöyle diyorlar: 'Biz bu anayasa değişikliği ile HSYK'daki Alevi yargıçları ayıklayacağız. O yüzden parti yönetimine baskı yapın; TBMM'de evet oyu kullansınlar!' Bu rezalet yetmemiş. Şimdi de Anadolu'da dolaşıp MHP tabanından evet oyu almak için yine 'HSYK'daki Alevileri temizleyeceğiz, evet oyu verin!' diyormuş adamlarınız. Ayıp değil mi Sayın Başbakan? Devlet kurumlarındaki Alevileri fişleyip onları yok etmeye kalkışmayı, demokratlığınızın neresine yakıştırıyorsunuz?”
 
Hürriyet’in sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konu hakkında şunları söyledi:

Alevilerle propaganda

(Erdoğan’ın “Dedelerin atama dönemi bitti” sözleri üzerine) Bunlar, HSYK’nın sadece sayısal yapısını değil, gerçek yapısını da değiştirmeye yönelik faaliyette olduklarını söylüyorlar. Anadolu’da, ‘Buralar Alevilerin örgütlendiği bir yer haline gelmiştir; oradan kurtarıyoruz’ diyorlar. Aleviler üzerinden bu propaganda yapılıyor. Öbür taraftan da ‘Alevi Çalıştayı’ diye 7 toplantı, bilmem ne yapıyorlar.

KAYNAK : Alevihaber.com – 1 Eylül 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.