AKP'nin Alevileri Konuşuyor : Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdi

AKP'nin Alevileri Konuşuyor : Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdi

AKP'nin Alevileri Konuşuyor : Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdiDede, "Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li...

A+A-

AKP'nin Alevileri Konuşuyor : Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdi

AKP'nin Alevileri Konuşuyor : Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdi

Dede, "Alevi yürüyüşündekiler HADEP'li vekillerdi."

Samed Dede Cemevleri Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler Dede Ankara'da "Alevi-Bektaşi" ismi altında gerçekleştirilen yürüyüşe ilişkin açıklama yaptı.

Veli Güler Dede, "9 Kasım 2008 Pazar günü Ankara'daki Alevi-Bektaşi ismi altında yapılan yürüyüşe destek veren partilerin ve çok sayıdaki ideolojik örgütlerin "Alevilikle" ve "Alevilerle" hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

YÜRÜYÜŞE DESTEK VERMEDİK

Ankara'da gerçekleştirilen yürüyüşe kendilerinin destek vermediğini ve katılmadıklarını belirten Cemevi Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler Dede, yürüyüşe katılan ve "Alevi-Bektaşi" ismi altında farklı ideolojilerin temsilciliğine soyunan kişilerin Alevilik ve Alevilerle hiçbir ilgisi olmadığını dile getirdi.

Gerçekleştirilen yürüyüşün zamanlama açısından da çok yanlış olduğunu belirten Veli Güler Dede, "Yürüyüş bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının sokaklarda eylemlerini arttırdığı, arabaları yakıp devlet malına zarar verdiği bir döneme denk getirilmiştir. Alevi yürüyüşü adı altında gerçekleştirilen yürüyüşe HADEP'li vekiller katılmıştır.

Aleviler her siyasete ve her görüşe saygılıdır ancak bazılarının Alevileri kendileri gibi göstermeye çalışmaları doğru değildir. Biz ülkemizi, milletimizi ve halkımızı çok seviyoruz. Hiçbir zaman devlete karşı sokaklara dökülmedik, dökülmeyiz" diye konuştu.

PROVAKASYON KURBANIYIZ

Türkiye'de geçmişten bu yana Alevi ve Sünniler arasında bir çatışma çıkartıldığına dikkat çeken Veli Güler Dede, Sivas, Kahramanmaraş ve Çorum'da yaşanan üzücü olayların provokasyonlarla meydana gelen insanlık zulmü olaylar olduğunu söyledi.

Alevilerin Cemevlerinin ibadethane olması yönündeki isteklerine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüştüklerini ifade eden Veli Güler Dede, "Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu'na taleplerimizi ilettik. Cemevlerinin ibadethane olması, zorunlu din dersi yerine tüm inançların anlatılması, cemevlerinin imar planlarında yer alması ve Alevi inanç önderlerine maaş bağlanması, dede okullarının açılması, cemevlerine elektrik ve su verilmesi taleplerimize olumsuz yanıt almadık" dedi.

ENSONHABER.COM - (İHA) - 15 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.