AKP'nin daveti şov

AKP'nin daveti şov

AKP'nin daveti şov    AKP'nin Aleviler'in sorunlarını dinlemek için, Muharrem Orucunun 1. gününde bir oruç...

A+A-

AKP'nin daveti şovAKP'nin daveti şov  
 
AKP'nin Aleviler'in sorunlarını dinlemek için, Muharrem Orucunun 1. gününde bir oruç açımı yemeği düzenleyerek, 200 Alevi kurumunu bu yemeğe davet etmesini "yemekli bir şov" olarak nitelendiren Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, bunun yeni bir Alevi asimilasyonu politikası olduğunu belirttiler.

Dernek Başkanı Ali Kenanoğlu, bu girişimi, Diyanet İşleri Başkanlığının uzunca süredir yürüttüğü Aleviler'in Sünnileştirilmesi veya Şiileştirilmesi projesinin AKP hükümeti tarafından ciddi olarak yürürlüğe konulduğunun bir kanıtı olarak gördüğünü söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve bu ülkeyi yöneten herkes Alevilerin sorunlarını çok iyi bilmektedir. Alevilerin sorunlarını sağır sultan bile duymuşken, Başbakan'ın hâlâ bilmemesine imkân yoktur. Aleviler, sorunları öğrenmek adına kamuoyuna şov yapılmasını değil, bilinen sorunlarına çözüm üretilmesini beklemektedir." diye konuştu.

Kenanoğlu, "Diyanetten sorumlu bakan daha dün 'Cemevlerinin ibadethane olamayacağını', Diyanet İşleri Başkanlığı 'din derslerinin mutlaka zorunlu olarak aynı şekliyle anayasada kalmasını' savunmaya devam ederken, Aleviler'in sorunlarını dinleyeceğiz' şeklindeki açıklamalar yapmak tutarsız ve samimiyetsiz bir girişimdir" dedi ve yemeğe katılmayacaklarını açıkladı.

Semin Sezerer
 
23.11.2007 - BİRGÜN

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.