AKP'nin Kutlu Doğum oyunu

AKP'nin Kutlu Doğum oyunu

AKP'nin Kutlu Doğum oyunu İLAHİYATÇILAR: SİYASİ TERCİH ANKARA - Son yıllarda, "Kutlu Doğum Haftası" adıyla özellikle 23 Nisan'a...

A+A-

AKP'nin Kutlu Doğum oyunuAKP'nin Kutlu Doğum oyunu

İLAHİYATÇILAR: SİYASİ TERCİH

ANKARA - Son yıllarda, "Kutlu Doğum Haftası" adıyla özellikle 23 Nisan'a yakın tarihler dini gösterilerin gerçekleştirildiği günlere dönüştürülüyor. İlahiyatçılar ise Peygamber'in doğum tarihinin Hicri takvime göre, her yıl farklı zamana denk gelmesi gerektiğini, özellikle 23 Nisan'la paralel götürülmesinin "siyasi tercih" olduğunu vurguluyor.

İlahiyatçılar, Peygamber'in doğum gününün her yıl Mevlit Kandili ile kutlandığını belirtiyor. Bu yılki Mevlit Kandili'nin 19 Mart'ı 20 Mart'a bağlayan gece kutlandığına ancak Kutlu Doğum Haftası'nın bundan bir ay sonraya denk getirildiğine işaret ediliyor.

İlahiyatçı Doç. Dr. Şahin Filiz , "Doğum günü kutlamasının Hıristiyan âdeti olduğunu söyleyenlerin, kendi doğum günlerini kutlamazken Peygamberin doğum gününü bir hafta boyunca kutlamaları en başta kendi kendileriyle çelişiyor" saptamasını yaptı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da her yıl aynı zamanın Kutlu Doğum Haftası olarak kullanmasının yanlış olduğunu, Hicri takvime göre belirlendiği için günün yıldan yıla değişmesi gerektiğini belirtti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise "Okulların, Kutlu Doğum Haftası aracılığıyla tarikat yapılanmalarının buluşma ve örgütlenme alanı haline getirilmesi uygulamasına derhal son verilmesi bir zorunluluktur'' dedi.
 
ZEYNEP ŞAHİN / Cumhuriyet - 16 Nisan 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.