"AKP'nin maskesi Büyükavşar'da bir kez daha düşmüştür"

"AKP'nin maskesi Büyükavşar'da bir kez daha düşmüştür"

"AKP'nin maskesi Büyükavşar'da bir kez daha düşmüştür"Zonguldak Milletvekili ve CHP parti meclisi üyesi Ali...

A+A-

"AKP'nin maskesi Büyükavşar'da bir kez daha düşmüştür""AKP'nin maskesi Büyükavşar'da bir kez daha düşmüştür"

Zonguldak Milletvekili ve CHP parti meclisi üyesi Ali İhsan Köktürk, CHP MYK görevlendirmesiyle Kırıkkale’nin ilçe ve beldelerini ziyaret etti.

Ali İhsan Köktürk, Kırıkkale CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, İl, İlçe yöneticileri ve partililerle birlikte, Kırıkkale’nin Hasandede beldesini, Balışeyh İlçesi ve Delice İlçelerini ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi.

Köktürk, referandumda “Hayır” oyu çıktığı gerekçesiyle Pansiyonlu YİBO’su, PTT’si ve sağlık ocağı kapatılan Kırıkkale’nin Delice ilçesi, Büyükavşar beldesinde de belediyeyi ziyaret ederek sorunları dinledi. Köktürk, Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı beldede, 12 Eylül referandumunda, yüksek oranda “Hayır” oyu çıktığı gerekçesiyle, pansiyonlu yatılı bölge okulunun, PTT’nin, sağlık ocağının kapatıldığını söyleyen yurttaşlarla sohbet edip bilgi aldı. Beldenin sorunlarını dinledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, “Siyasal düşünce ve inançlarından ötürü en temel kamusal hak ve hizmetlerden mahrum bırakılan Büyükavşar beldesindeki bu uygulama ile Anayasamızın 10. maddesindeki kanun karşısındaki eşitlik ilkesi ve Anayasamızın 2. maddesindeki laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ilkeleri ayaklar altına alınmıştır. En temel insan hak ve özgürlükleri AKP iktidarının ayrımcı uygulamalarıyla ortadan kaldırılmıştır. 12 Eylül referandumunda “temel hak ve özgürlükleri güvence altına alıyoruz, ileri demokrasi kuruyoruz”, söylemleriyle ortaya çıkan AKP’nin maskesi düşmüş, gerçek yüzü Büyükavşar beldesinde bir kez daha görülmüştür. CHP olarak siyasal anlayış ve inançlarından dolayı ayrımcılığa tabi tutulan, eğitim gibi, sağlık gibi, ulaştırma gibi, en temel kamusal hak ve hizmetlerden mahrum bırakılan Büyükavşar beldesinde yapılanları şiddetle kınıyoruz. CHP olarak konunun sonuna kadar takipçisi olmaya söz veriyoruz.” dedi.

Beldede yaşayan yurttaşlar, alevi yurttaşların yaşadığı Kocubaba ve Hamzalı beldelerinin yollarının yıllardır yapılmadığını, AKP iktidarının Alevilerin yaşadığı belde ve köylere hizmet götürmediğini CHP PM Üyesi Ali İhsan Köktürk’e ilettiler.

Alevi Haber - 3 Mart 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.