AKP'nin özgürlüğü kendine : Öğretmenlere Soruşturma

AKP'nin özgürlüğü kendine : Öğretmenlere Soruşturma

MEB iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. Eğitim-Sen iktidara tepki gösterdi AKP'nin özgürlüğü kendine...

A+A-

AKP'nin özgürlüğü kendine : MEB iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma başlattıMEB iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. Eğitim-Sen iktidara tepki gösterdi

AKP'nin özgürlüğü kendine

Bakanlık talimatıyla ilçe milli eğitim müdürlükleri okullara birer yazı göndererek, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla getirilen düzenlemelere tepki göstermek amacıyla 14 Mart'ta 10.00-12.00 saatleri arasında iş bırakan öğretmenler hakkında gerekli disiplin işlemlerinin başlatılmasını istedi.

ANKARA - Türban tartışmalarında sık sık özgürlük ve demokrasi vurgusu yapan AKP iktidarı, Emek Platformu kararı doğrultusunda Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için 2 saat iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, soruşturmaya tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla getirilen düzenlemelere tepki göstermek amacıyla Emek Platformu'nun kararı doğrultusunda 14 Mart'ta 10.00-12.00 saatleri arasında iş bırakan öğretmenlerden intikam almak için harekete geçti. Bakanlık talimatıyla ilçe milli eğitim müdürlükleri okullara birer yazı göndererek, eyleme katılan personel hakkında gerekli disiplin işlemlerinin başlatılmasını istedi. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen "İş Bırakma Eylemi" başlıklı ve "B.08.4.MEM.4.06.08.01.02.231/1150" sayılı yazıda şöyle denildi: "Okulunuzda 14.03.2008 günü yapılan iki saat iş bırakma eylemine katılarak görevini aksatan personel (memur, öğretmen, yönetici vb.) hakkında disiplin amiri olarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesi, Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği ve ilgi yazılar doğrultusunda gerekli disiplin işlemlerinin uygulanarak sonucunun belge göndermek kaydıyla müdürlüğümüz inceleme-soruşturma bölümüne bilgi verilmesini rica ederim."

'AKP'NİN TURNUSOL KÂĞIDI'

Soruşturmaya tepki gösteren Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, AKP iktidarının soruşturmayla gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Culfa, "Anayasanın 90. maddesi gereği, uluslararası sözleşmelerden doğan, yine Danıştay ve Yargıtay kararlarıyla güvence altına alınan bir hakkın kullanımına yönelik baskı ve ceza yöntemleriyle eğitim emekçileri susturulmak isteniyor" dedi. Soruşturmaların, "AKP ve onun milli eğitim bakanının turnusol kâğıdı" olduğunu söyleyen Culfa, şunları kaydetti: "Demokrasiyi ve özgürlüğü sadece kendisi için isteyen, kendi uyguladığı politikalara muhalefet edenleri her türlü yöntemlerle susturmak isteyen zihniyet, görülüyor ki sadece kendisi için Müslüman.

Milli Eğitim Bakanı, bir an önce eğitim emekçilerine yönelik bu faşizan saldırıyı durdurmalıdır. Eğitim emekçileri ve onların örgütleri olarak, bu saldırılar durdurulmazsa, fiili ve meşru mücadele hakkı ile en kısa sürede alanlarda cevabı verilecektir. Ayrıca sendika yönetimi olarak soruşturmayı açtıranlar hakkında sendikal faaliyetlerin engellenmesinin cezalandırılmasını düzenleyen Türk Ceza Yasası'nın (TCY) 118. maddesi gereğince suç duyurusunda bulunacağız."

FIRAT KOZOK / CUMHURİYET - 28 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.