AKP'ye çıplak ayakla protesto

AKP'ye çıplak ayakla protesto

AKP'ye çıplak ayakla protestoİstanbul’da toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 10’luk zam Halkevleri üyeleri tarafından...

A+A-

AKP'ye çıplak ayakla protestoAKP'ye çıplak ayakla protesto

İstanbul’da toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 10’luk zam Halkevleri üyeleri tarafından protesto edildi. Taksim Gezi Parkı’nda toplanan yurttaşlar ayakkabısız olarak Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına kadar yürüdü. Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, döviz ve pankart açılmasına izin vermedi.

Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi Nuri Günay, 2007 genel seçimlerinin ardından doğalgaz, elektrik, temel gıda maddeleri ve ulaşıma zam geldiğini belirterek, “Başbakan gözümüzün içine baka baka zam yapacaklarını söylüyor. Onlar villalarında otururken, özel araçlarında gezerken halkın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Halkın omuzlarına yeni yükler bindiriyorlar” dedi.

(Fotoğraf: ALİ AÇAR) - CUMHURİYET - 5 Haziran 2008

ÇIPLAK AYAKLARLA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ    
 
HALKEVLERİ İstanbul şubesi üyeleri, elektrik, su, doğalgaz ve ulaşıma yapılan zamları Büyükşehir Belediyesi"ne çıplak ayaklarla yürüyerek protesto etti.

AKP hükümetinin elektrik, su ve doğalgaza, İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin de ulaşıma yaptığı zamları protesto eden Halkevi üyeleri, Taksim Gezi Parkı"ndan Büyükşehir Belediyesi"nin önüne çıplak ayaklarla yürüyerek tepkilerini dile getirdi. Ellerinde ayakkabıları ve kartondan yaptıkları otobüs figürü ile yürüyen üyeler, AKP"nin zamma doymadığını ifade etti. İstiklal Caddesi, Şişhane, Unkapanı istikametini takip ederek Büyükşehir Belediyesi önüne gelen üyeler, burada bir açıklama yaparak, gelir düzeyi yükselmeyen toplumun zamma neden maruz kaldığını sordular.

"ZAMLAR GERİ ALINSIN!"

Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi Nuri Günay"ın yaptığı açıklamada, Ekmeğe, suya, ulaşıma, elektriğe, tüm temel ihtiyaçlara zam geldiğini söyledi. Ulaşıma yapılan zamda, tam akbilin fiyatının 1.25 YTL"den 1.3 YTL"ye yükseldiğini, inidirmli akbilin ise 80 YKr"den 85 YKr"ye çıktığını, aylık akbillerde ise yükselmeler olduğunu ifade eden Günay, "Peki gelirimizde hiçbir artış olmazken bu kadar zam niye? Belli ki; AKP seçim döneminde kendisine destek veren IMF"ye, Dünya Bankası"na diyetini halka ödetiyor. Başbakan gözümüzün içine baka baka zam yapacaklarını, yapmak zorunda olduklarını rahat rahat söyleyebilme cüretini kendisinde görüyor. Bunlar halkın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Çünkü halk değiller. Onlar otobüse binmiyorlar. Çünkü onların ya lüks makam arabaları, ya da lüks otomobilleri var. Artık yeter. Öğretmen maaşıyla, emekli maaşıyla, asgari ücretle, öğrenci harçlığıyla yaşayamaz olduk. Evini kolaysa bu gelirle Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş geçindirsin de görelim. Zamlar geri alınsın. Biz mücadelemize insanca yaşam koşulları sağlanıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

Ufuk Koşar - BİRGÜN - 5 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.