'AKP'ye giden çürüktür'

'AKP'ye giden çürüktür'

'AKP'ye giden çürüktür'ABF Başkanı Ali Balkız: Milletvekili adayı bulsa bile Alevilerden oy alamaz.Ali Balkız, AKP’nin...

A+A-

'AKP'ye giden çürüktür''AKP'ye giden çürüktür'

ABF Başkanı Ali Balkız: Milletvekili adayı bulsa bile Alevilerden oy alamaz.

Ali Balkız, AKP’nin kendi düşüncesine yakın Alevilerden milletvekili adayı bulsa bile Alevilerden oy alamayacağını belirtirken Fevzi Gümüş de, “Eğer o tarafa giden olursa adres yanlıştır” dedi.

Alevi örgütleri, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte “Alevi aday” arayışına giren AKP’ye kapıları kapadı. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız, taleplerinin hiçbirine olumlu yanıt vermediği için Alevilerin AKP’ye oy vermeyeceğini söylerken, “AKP’ye giden de çürük çarıktır” dedi.

Balkız, AKP’nin istemesi halinde kendisine yakın adaylar bulabileceğini belirterek, “AKP böyle yaptı diye Alevilerden oy alamaz. AKP’nin yaptığı futbol sahası boyutlarında dokunmuş bir halıda bir ilmektir” dedi. Alevilerin AKP’ye neden oy vermeyeceğini anlatan Balkız, “Öncelikle Alevilerin Alevi olduğunu kabul etmiyor. Cemevlerinin ibadethane olduğunu kabul etmiyor. Madımak Oteli’ni müze yapmıyor. Din derslerini zorunlu olmaktan çıkarmıyor. Taleplerimizin hiçbirine olumlu yanıt vermediği için Ale-viler AKP’ye oy vermez” görüşünü kaydetti.

'AKP'ye giden çürüktür'AKP döneminde hak ihlalleri arttı

AKP’nin Reha Çamuroğlu gibi isimlerin sayısını arttırabileceğini dile getiren Balkız, bu yolla Alevilere şirin görünmek gibi bir uğraş içerisine gireceğini söyledi. Balkız, “Ama Aleviler aydın ve bilinçli insanlardır. Oylarının değerini bilirler” dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş de, AKP döneminde “Alevilere karşı hak ihlallerinin arttığını, Alevilerin kamudan, devletten tasfiye edildiğini” söyledi.

ALİCAN ULUDAĞ / Cumhuriyet - 12 Ocak 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.