AKP'ye laf ettirmem !

AKP'ye laf ettirmem !

AKP'ye laf ettirmem!  İSTANBUL - 1 Mayıs'a hazırlanan ÖDP, 'Zengin dostu, yoksul düşmanı AKP'yi durdurmak için 1 Mayıs'a'...

A+A-

AKP'ye laf ettirmem!AKP'ye laf ettirmem!
 
İSTANBUL - 1 Mayıs'a hazırlanan ÖDP, 'Zengin dostu, yoksul düşmanı AKP'yi durdurmak için 1 Mayıs'a' yazılı afiş ve 'Zengin dostu, yoksul düşmanı AKP'ye dur de! Eşit, özgür, demokratik Türkiye için 1 Mayıs'ta alanlara' yazılı parkart için valiliğe başvurdu. Valilik, 24 Nisan'da verdiği yanıtta, bir gerekçe göstermeden, "Afiş ve pankartlarınızın il genelinde asılması uygun görülmemiştir" dedi. İstanbul Valiliği, TKP'nin 2 Mart'taki miting için hazırladığı 'AKP'yi istemiyoruz' yazılı pankartlara da izin vermemişti. Aynı pankarta Diyarbakır'da ise bir engel çıkarmamıştı. (RADİKAL - 30 Nisan 2008)

İstanbul’da ÖDP’nin 1 Mayıs afişine yasak  

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin “Zengin Dostu, Yoksul Düşmanı AKP'yi Durdurmak İçin 1 Mayıs'a" ve "Zengin Dostu Yoksul Düşmanı AKP'ye Dur De! Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye İçin 1 Mayıs'ta Alanlara" yazılı afiş ve pankartları İstanbul Valiliğince uygun görülmeyerek yasaklandı.

İstanbul’da ÖDP’nin 1 Mayıs afişine yasak  

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin “Zengin Dostu, Yoksul Düşmanı AKP'yi Durdurmak İçin 1 Mayıs'a" ve "Zengin Dostu Yoksul Düşmanı AKP'ye Dur De! Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye İçin 1 Mayıs'ta Alanlara" yazılı afiş ve pankartları İstanbul Valiliğince uygun görülmeyerek yasaklandı.

ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama söyle:

İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER SADECE 1 MAYIS'A KARŞI DEĞİL; AYNI ZAMANDA AKP'Yİ ELEŞTİRMEMİZE DE KARŞI.!!!!

1 Mayıs İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür; emeği ile geçinen tüm emekçilerin bayramıdır. Bizler de İşçi sendikaları ve emek örgütleri ile birlikte bu 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız.

1 Mayıs 2008 tarihi AKP'nin neo-liberal politikalarına karşı işçilerin-emekçilerin mücadelesinin yükseleceği bir gün olacaktır. Bu 1 Mayıs AKP'nin hoyratça gidişatının durdurulacağı bir gün olacaktır. Çünkü AKP'yi durdurabilecek tek güç emekçilerin yürüttüğü mücadeledir.

Yıllardır Taksim Meydanı toplumun farklı kesimleri tarafından değişik amaçlar için kullanılabilmekte, milli maçlardan; polis haftalarına, yılbaşı kutlamamalarından; lale şenliklerine kadar değişik etkinlikler bu meydanda yapılabilmektedir. Taksim Meydanı sadece işçiler ve emekçilerin taleplerine kapalıdır, yasaklıdır! Dün yani 28.04.2008 tarihli açıklamasında İstanbul Valisi Muammer Güler 1 Mayıs Kutlaması için Taksim'in uygun bir yer olmadığını ve provokasyon olacağını, izinsiz yürüyüşlere karşı güç kullanılacağını söyledi.

Ancak bizler merak ediyoruz ; Taksim Meydanı neden kutlamalar için uygun bir yer değildir?

1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanamayacağını söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, AKP'yi eleştiren 1 Mayıs Afişlerimize de karşı!

İstanbul Valiliği'nin İl Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile tarafımıza tebliğ ettiği 24.04.2008 tarihli yazısı gereğince "ZENGİN DOSTU, YOKSUL DÜŞMANI AKP'Yİ DURDURMAK İÇİN 1 MAYIS'A" ve "ZENGİN DOSTU YOKSUL DÜŞMANI AKP'YE DUR DE! EŞİT, ÖZGÜR, DEMOKRATİK TÜRKİYE İÇİN 1 MAYIS'TA ALANLARA" ibareli afiş ve pankartlarımızın il genelinde asılması "UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR." İbareli yazıyla reddedilmiştir. AKP'yi eleştirmemize Hukuka aykırı bir şekilde engel olmaya çalışan İstanbul Valiliği'nin bu kararına karşı tüm Hukuksal yolları deneyerek karşı çıkacağız.

Ancak bizler merak ediyoruz; "Zengin Dostu , Yoksul Düşmanı AKP" ifadesi İstanbul Valiliği'ni neden rahatsız etmektedir? Bu yasakçı ve taraflı tutumun sebebi nedir?

İşte bu yüzden "Artık Yeter "diyoruz." Taksim Meydanı İşçilere, Emekçilere kapatılamaz" diyoruz. Şimdi bir kez daha, Eşit, Özgür, Demokratik bir Türkiye için tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte çağrımızı tekrarlıyoruz: "ZENGİN DOSTU, YOKSUL DÜŞMANI AKP'Yİ DURDURMAK İÇİN 1 MAYIS'TA TAKSİM'E"

29.04.2008
SİNAN TUTAL
ÖDP İSTANBUL İL BAŞKANI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.