AKP'ye oy için yemin ettirip altın verdiler

AKP'ye oy için yemin ettirip altın verdiler

AKP’ye oy için yemin ettirip altın verdilerSUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDUANTALYA - Antalyalı Yücel Keleş, AKP’lilerin, 2009 yerel seçimleri...

A+A-

AKP'ye oy için yemin ettirip altın verdilerAKP’ye oy için yemin ettirip altın verdiler

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

ANTALYA - Antalyalı Yücel Keleş, AKP’lilerin, 2009 yerel seçimleri hazırlıklarında “oy vereceğine ilişkin” yemin ettirerek altın dağıttığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kalbindeki rahatsızlık nedeniyle yaklaşık 6 aydır çalışmayan Yücel Keleş (42), çevresindekilerin önerisiyle AKP İl Başkanlığı’ndan yardım istedi. Parti binasında yerel seçimlerde AKP’ye oy vermek için yemin ettirildiğini ve birkaç gün sonra evine iki poşet kuru gıda yardımı geldiğini anlatan Keleş, şöyle dedi:

10 Mayıs’ta da evime kara çarşaflı iki kadınla, sakallı bir adam geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine geldiklerini, yemin etmem durumunda bana altın vereceklerini söylediler. Aptesimin olup olmadığını sordular, ardından da Kuran çıkarıp, üzerine yemin etmemi istediler.

Gelen kişilerin isteği üzerine Kuran’a el basarak “Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP’ye oy vereceğim vallahi, billahi” dediğini belirten Keleş, ardından kadınların siyah bir keseden altın çıkarıp kendisine verdiğini ve ellerindeki listeden adının üzerine çarpı konduğunu anlattı.

Keleş, bir süre sonra bu yeminden ve AKP uygulamalarından rahatsızlık duyduğunu ve seçimlerde de partiye oy vermeme kararı aldığını ifade ederek, “Hocalardan biri oy vermezsem çarpılacağımı, bir diğeri ise para dağıtırsam kurtulacağımı söyledi. Müftülüğe gidecekken, bir başkası savcılığa başvurmamı önerdi” diye konuştu. Konuyla ilgili dün Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Keleş, AKP’nin insanları parayla satın almaya çalıştığını ve bunun gurur kırıcı olduğunu söyledi.

GÜRSU KUNT / CUMHURİYET - 27 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.