"AKP'yi Ankara Çayı'na süpürelim"

"AKP'yi Ankara Çayı'na süpürelim"

“AKP’Yİ ANKARA ÇAYI’NA SÜPÜRELİM” Alevi dernek ve kurumları Ankara’da düzenleyecekleri ortak miting öncesi...

A+A-

"AKP'yi Ankara Çayı'na süpürelim"“AKP’Yİ ANKARA ÇAYI’NA SÜPÜRELİM”
 
Alevi dernek ve kurumları Ankara’da düzenleyecekleri ortak miting öncesi çalışmalarını hızlandırdı. ABF Genel Başkanı Ali Balkız, muhaliflere destek çağrısı yaparak, “AKP’yi hep birlikte Ankara çayına süpürelim” dedi...

Alevilerin Ankara’daki ‘Büyük Buluşması’ öncesi bir bilgilendirme ve destek etkinliği yapıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından organize edilen, yaklaşık 300 örgüt yöneticisi ve Alevi önderinin katıldığı  “Büyük Alevi Buluşması” adlı toplantıda genel perspektif ve amaçlar değerlendirildi. Toplantıda ABF Genel Başkanı Ali Balkız ve Ankara anakent belediye başkan adaylığı kesinleşen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın birer konuşma yaptı.

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, düzenledikleri mitinge sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, sol siyasi partileri, tüm Alevi örgütlerini kendilerine destek olmaya çağırdı. Balkız “Hükümetin azgınlaştırdığı gericilik dalgasını bertaraf etmek, hemen hemen her alanda sergilediği hukuksuzluğa güçlü bir sesle ‘hayır’ diyebilmek için başlattığımız bu eylemlilikte bütün bu kesimleri  ‘musahip’, ‘yoldaş’ olarak görmek istiyoruz” dedi.

‘SADECE EŞİTLİK TALEBİ’

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin Ankara yürüyüşü hakkında bilgi verdiği konuşmasında Alevilerin ayrımcılık değil sadece eşitlik talebiyle Ankara’ya yürüdüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu yürüyüş, din ve vicdan özgürlüğü, düşünceyi ifade etme özgürlüğü yanında, her türlü tahakküme, telkine, tehdide karşı basın özgürlüğü içindir de… Bu yürüyüş AKP gericiliğini önümüzdeki yerel seçimlerde, Ankara’dan başlayarak, Ankara Çayı örneği, derelere süpürme, ortalığı temizleme içindir de…’’

Solun yerel seçimlerde ortak aday çıkarmasının önemine de değinen Balkız, bunun ilk adımı olan Murat Karayalçın’ın adaylığından memnuniyet duyduklarını, bu tür işbirliği ve birlikteliklerin geliştirilerek ülke genelinde sürdürülmesi gerektiğini belirti.

‘ALEVİLERİN TALEPLERİ BENİM TALEBİM’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ise yaptığı konuşmada “9 Kasım’da yapılacak Büyük Alevi Mitingi’nin taleplerinin kendi talepleri olduğunu’ ifade ederek ‘9 Kasım Mitinginden alacağımız güçle 29 Mart’da AKP gericiliğini hayatımızdan süpüreceğiz’ dedi.

Geceye Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım katıldı.

Geceye çok sayıda siyasi parti temsilcisi, milletvekili, sendika ve demokratik kitle örgütü yönetici ve  temsilcisi de katılarak destek verdi.

GÜNEŞ ARSLAN - BİRGÜN - 27 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.