AKP'yi dönekler terk ediyor

AKP'yi dönekler terk ediyor

AKP'yi dönekler terk ediyorYıldırım'dan, Reha Çamuroğlu'na sert sözler.Alevi Araştırma Merkezi (AAM) Başkanı Ali Yıldırım,...

A+A-

AKP'yi dönekler terk ediyorAKP'yi dönekler terk ediyor

Yıldırım'dan, Reha Çamuroğlu'na sert sözler.

Alevi Araştırma Merkezi (AAM) Başkanı Ali Yıldırım, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın danışmanlık görevinden istifa etmesini, “AKP çöküyor ve ilk önce gemiyi dönekler terk ediyorlar” sözleriyle değerlendirdi.

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin “Alevi açılımı”nın mimarı olan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın danışmanlık görevinden istifa etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ali Yıldırım, istifaya ilişkin “AKP çöküyor ve ilk önce gemiyi dönekler terk ediyorlar. AKP’de bir yama gibi duranlar, gelip saçak altlarına sığınanların kimi sessizce kimi ise “dövüşerek” mahalleyi terk ediyorlar” dedi. Çamuroğlu’nun AKP'ye katılarak, "ikrarını" bozduğunu öne süren Yıldırım şunları dile getirdi:

"Reha Çamuroğlu, AKP’ye katılarak kirlenmiştir. AKP’nin oyununa gelmeyen, siyasal İslamcı rengini ve siyasallaşmış dinsel ideolojik karakterini tahlil etmekte zorlanmayan Alevi toplumu 2002 ve 2007 seçimlerinde AKP’den bir tek oyunu bile esirgemiştir.

AKP çevreleri tüm ülke sathında şu ya da bu oranda aldatmadığı ve oltasına takmadığı hiçbir kesim bırakmamışken Alevi toplumunun kendisine bu açıktan karşı duruşunu hazmedememiş, içine sindirememiştir. Aleviler AKP’nin dini siyasete alet eden, anti laik, cumhuriyet değerleri ile barışık olmayan, yalnızca kendisine demokrat ve küresel sermayenin yeni atı olma gerçekliğini daha 2002’de tespit etmişlerdir."

AKP'nin Alevileri kırmızı çizgilerinden vazgeçirmek için 2007 seçimlerinde “devşirmeleri” aday yaptığını öne süren Yıldırım, Alevilerin, “Hızır Paşa”dan beri bildiği bu oyunu elinin tersi ile ittiğini belirtti. Yıldırım şunları dile getirdi:

"Seçimlerde Alevilerden yüz bulamayan devşirmeli AKP bu kez de Alevi inancına dair değerler üzerinden ve devşirmeleri kullanarak Alevilere çengel atma manevrasına girişmiş, muharrem ayında Ankara’da bir büyük otelde 'Alevi iftarı' düzenleyeceğini ilan etmiştir.

Bu AKP için Alevilerden bir arka bahçe yaratma operasyonu karşısında Alevi toplumu bir ve bütün olarak onurlu bir duruş sergilemiştir. Reha’nın Erdoğan’a mektup yazarak 'Alevilere yönelik ayrımcılık devam ediyor' diyerek danışmanlığından ayrılması Reha’yı suça iştirakten alıkoymadığı gibi ancak ve ancak AKP’nin ayrımcı karakterinin göz önüne serilmesinde basit ek bir kanıt olabilir.”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 15 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.