AKP'yi eleştirdi yayını kesildi

AKP'yi eleştirdi yayını kesildi

AKP'yi eleştirdi yayını kesildiSansüre uğrayan DEM TV'ye yönelik uygulama tepki topladı. ÇGD sansürü kınadı.Geride bıraktığımız...

A+A-

AKP'yi eleştirdi yayını kesildiAKP'yi eleştirdi yayını kesildi

Sansüre uğrayan DEM TV'ye yönelik uygulama tepki topladı. ÇGD sansürü kınadı.

Geride bıraktığımız cuma günü, yayını hiçbir gerekçe göstermeden kesilen DEM TV'ye yönelik uygulamaya bir tepki de Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şubesi'nden geldi. ÇGD başkanı Hakan Gülseven, "DEM TV muhalif olduğu için yayınlarına tahammül edilemedi" dedi. Gülseven, şunları söyledi:

"Uydu üzerinden yayın yapan DEM TV'ye, geçtiğimiz cuma gününden bu yana tamamen keyfi bir biçimde sansür uygulanıyor.

Kanalın frekansını kiralayan Türkshow (Türkvizyon) adlı şirket, DEM TV'nin yayınını durdurma talimatını Türksat yetkililerinin verdiklerini belirtirken, Türksat yöneticisi Özcan Tengilimoğlu da, Türksat'ın Ulaştırma Bakanlığı�na bağlı olduğunu, DEM TV yayınının tamamen yayın içeriğinden dolayı durdurulması talimatı aldıklarını belirtmiştir.

Kanala hiçbir yazılı bildirim ya da uyarı yapılmadan, hukuk ayaklar altına alınarak gerçekleştirilen bu sansür uygulaması, hükümetin medya kuruluşlarının yayın içeriklerini belirleme cüreti gösterdiğine de delalettir!..

Öte yandan, DEM TV, hükümeti eleştiren yayınlarıyla öne çıkan bir kanaldır ve tamamen bu nedenle sansüre uğramaktadır. Söz konusu yayın durdurma uygulaması, hükümetin her türlü muhalefeti sindirmeye yöneldiğine dair açık bir kanıt teşkil etmektedir. Bu durumda, sürekli demokrasi ve özgürlüklerden söz eden AKP hükümetinin, sadece kendisi ve yandaşları için demokrasi talep ettiği bir kere daha görülmüştür. Ve hükümetin, medyayı da ancak kapıkulu olarak görmeye tahammülü olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır.

Muhalif medyanın özgür olmadığı bir toplumda, halkın haber alma özgürlüğünden söz edilemez. DEM TV'ye uygulanan keyfi ve hukuk dışı sansüre derhal son verilmeli, hükümetin muhalif medya üzerindeki baskısı ortadan kaldırılmalıdır.

Kamuoyunu, tüm demokratik kurum ve kuruluşları, kitle örgütlerini ve medya mensuplarını duyarlı olmaya, DEM TV çalışanları ile dayanışmaya çağırıyoruz."

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ - 7 Nisan 2008

DEM TV'nin yayını durduruldu

Alevi kanalı olarak bilinen DEM TV'nin yayını, hiçbir yasal uyarı yapılmadan ve gerekçe gösterilmeden geçtiğimiz cuma akşamı durduruldu. Kapatılma süresini ve nedenini bilmediğini vurgulayan DEM TV Genel Müdürü Rıza Sürensoy, "Almanya'dan, Turkshow paketi üzerinden yayın yapıyoruz. Cuma günü ekrana siyah düşünce önce teknik bir arıza olduğunu sandık. Almanya'daki yetkililer önce teknik problem olduğunu söylediler. Ardından Türksat yetkililerinin sözlü olarak böyle bir direktifte bulunduğunu öğrendik" dedi.

SABAH - 7 Nisan 2008

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.