'AKP'yi söndür geleceği aydınlat'

'AKP'yi söndür geleceği aydınlat'

'AKP'yi söndür geleceği aydınlat'Özelleştirme Karşıtı Platform (ÖKP) bileşenleri, MERAM ve ARAS Elektrik Dağıtım Bölgelerinin...

A+A-

'AKP'yi söndür geleceği 'AKP'yi söndür geleceği aydınlat'

Özelleştirme Karşıtı Platform (ÖKP) bileşenleri, MERAM ve ARAS Elektrik Dağıtım Bölgelerinin özelleştirilmesini ve elektrik zamlarını protesto etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde yapılan eylem nedeniyle polis yığınak yaptı. Burada açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, hükümetin çeşitli sermaye gruplarıyla ilişkileri açığa çıktıkça, sermayenin farklı kesimleri arasında enerji nedeniyle kavgalar yaşandığının net olarak görülür hale geldiğini söyledi.

AKP’nin bürokratlarının “Kamu enerji yönetimini beceremiyor, özel sektör yapsın” diyerek halkın değil, IMF’nin sesi olduklarını itiraf ettiklerini belirten Pektaş, özelleştirilen kurumlarda iddia edilenin aksine, istihdam, vergi ve sendikal örgütlülük oranında artış yaşanmadığına, mal ve hizmetlerin fahiş fiyatlarla satıldığına ve yatırımların durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kamu zararlarının özelleştirme ile kapatılacağının söylenmesine karşın dış borçların 500 milyar dolara yaklaştığını kaydeden Pektaş, AKP’nin elektrik üretim ve dağıtımını özelleştirerek, bu sektörü sermaye dalaşlarının yapılacağı bir arenaya çevirdiğini ifade etti.

Pektaş, özelleştirme ve yolsuzlukların artık birlikte anılır hale geldiğini belirterek, sermaye grupları ve iktidarların şimdi de rafineri arazisi, MERAM ve ARAS Elektrik Dağıtım Bölgelerinin talanı için meydan savaşı yaptıklarını söyledi. “İşçiye memura zam verirken acından ölmeme sınırını referans alan hükümet, söz konusu elektrik zammı olunca sermayenin tatlı kârlarını garantiye almayı tercih etmiştir” diyen Pektaş, insani yardım adı altında toplanan paraları buharlaştıranların yapacağı özelleştirmelerin kuşku yaratacağını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından ÖKP bileşenleri, üzerinde “AKP’yi (Artık Karanlıktasınız Partisi) söndür geleceği aydınlat” yazan elektrik faturası şeklindeki bildiriler dağıttı.

Ankara/EVRENSEL - 16 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.