Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı

Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı

Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı   Çorum'un Alaca ilçesinde Alevi Kültür...

A+A-

Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı  Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı 
 
Çorum'un Alaca ilçesinde Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli törenle atıldı. Semah gösterisinin yapıldığı törende, halk ozanları da ezgilerini seslendirdi. 
 
Denizhan Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy ve çeşitli siyasi parti örgütlerinin ilçe temsilcileri katıldı. Programda konuşan Alaca Alevi Derneği Başkanı Sedat Genç, Alaca'ya Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi'ni kazandırdıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, yer temininde bulunan Alaca Belediyesi'ne teşekkür etti. Dernek olarak kapılarının herkese açık olduğunu anlatan Sedat Genç, "Projeyi en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Bu nedenle burada herkesin bir tuğlası bulunması gerekir. Alacalı işadamlarımızın ve gurbetçi hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise temel atma töreninin kardeşlik şölenine dönüştüğünü söyledi. Böylesi bir programa davet edilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Eyvaz, "Görüyoruz ki bu program amacına ulaşmış ve gerçekten Alaca'da kardeşlik ve dostluk ortamı oluşmuş. Bu kalabalık da bunu gösteriyor. Biz hepimiz Alaca'nın çocuklarıyız. Bu toprakların insanlarıyız. Kardeş olmamamız için de hiçbir sebep yok. Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin, Pir Sultan'ın, Hz. Ali'nin ve Hz. Muhammed'in düsturları doğrultusunda hareket ettiğimiz zaman bu güzel birlikteliğimiz hiçbir zaman bozulmaz." şeklinde konuştu.

Temel atma töreni semah ekibinin gösterisi ile renklendi. Törende ayrıca, halk ozanı Gazi Barışcan, Sinemi ve Mustafa Sayılır da türkü söyledi. Alaca Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatının 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

ZAMAN / ÇAĞDAŞ IŞIK - ALACA - 21 Ağustos 2009, Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.