Alanya: Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı için geliyoruz

Alanya: Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı için geliyoruz

Ayrımcılığa karşı miting Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından, 8 Kasım Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek olan, "İstanbul'da...

A+A-

Ayrımcılığa karşı mitingAyrımcılığa karşı miting
 
Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından, 8 Kasım Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek olan, "İstanbul'da Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin Buluşuyoruz," mitingi öncesi Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Alanya Şubesi, 8 Kasım'da düzenlenecek olan, "İstanbul'da Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin Buluşuyoruz," mitingi öncesi PTT önünde buluştu. PSAKD Alanya Şube Başkanı Şah İsmail Aydoğdu yaptığı açıklamada, "Demokratik hukuk devletinin en önemli kriteri, yasalar önünde ve gerçek yaşamda hiç bir ayrım olmadan bütün yurttaşlar eşit muamele görmeleridir. Oysa bugün ülkemizde Aleviler eşit muamele görmüyorlar," şeklinde konuştu. 8 Kasım'da yapılacak mitingin ana talebi 'Ayrımcılğa Karşı Eşit Yuttaşlık Hakkı,' talebini kendi talebimiz olarak görüyoruz şeklinde sözlerine devam eden Aydoğdu, daha sonra yapılacak olan mitingin amaçlarını açıkladı. Aydoğdu, mitingin en önemli amacının, Alevi Çalıştayı'na sunulan taleplerin kabul görmesi olduğunu dile getirdi. Mitinge katılmak isteyenler için, 7 Kasım Cumartesi günü, saat 20.00'de otobüs kaldırılacağını ve katılmak isteyenlerin derneğe başvurabileceğini söyleyen Aydoğdu, ulaşımın ücretsiz olduğunu belirtti.

KAYNAK: Haberalanya.com.tr - 03 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.