"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"

"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"

"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, sanayi sitesinde “alenen...

A+A-

"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"
"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, sanayi sitesinde “alenen oruç yiyen” personelin “provokasyona sebep olacağı” gerekçesiyle bu kişilerin kapalı alanlara alınmasını istedi.

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, sanayi sitesinde açık alanlarda yiyecek yiyen personelin “provokasyona sebep olacağı” gerekçesiyle kapalı alanlara alınmasını istedi.

3 Eylül tarihli belgede, bazı personelin oruç tutmadığının “şahitlerce görüldüğü” belirtilerek, bunların açık alanlarda yiyecek içecek tüketmesinin etik olmadığı iddia edildi. Belgede şöyle denildi: “İçinde bulunduğumuz ramazan ayı bilindiği üzere oruç ibadetinin yerine getirildiği bir aydır sanayicilerimizin ve bizlerin defaten şahitlik ettikleri oruç tutmayan personellerinizin alenen açık alanlarda gıda ve içecek tüketmeleri etik açıdan doğru bulunmamaktadır.”

“Provokasyona sebebiyet verir”

Bölge Müdürü M. Selman Kişioğlu imzalı belgede “İlimiz insanı muhafazakár bir yapıya sahip olması ve hassasiyet neticesinde bu personellerinizin hal, hareket ve davranışları provokasyona sebebiyet vereceğinden sayılı günleri kalan bu ay içerisinde kurumunuz personelinin olumsuzluklarla karşılaşmaması için kendilerine kapalı bir yer temin etmenizi önemle rica ederiz” denildi.

Belgede oruç tutmayan personelin başına kötü bir şey gelebileceği belirtilerek “uyarılması” dikkat çekti.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, yetkili kimse bulunmaması sebebiyle ayrıntılı bir açıklama yapmayacaklarını, ancak belgenin doğru olduğunu söyledi. Müdürlük, belgenin sanayi sitesindeki tüm işyerlerine değil, “oruç tutmayan kişilerin bulunduğu tek yerler olan” bir GSM şirketi ve bir bankaya gönderildiğini belirtti.

Erzurum Organize Sanayi’de çalışan işçiler, zaten Ramazan ayı başından bu yana oruç tutmayanlara dönük sözlü sataşmalar yaşandığını, sonunda bunun yerini resmi baskıya bıraktığını anlattılar. Erzurum Organize Sanayi Bölgesi, Fethullah Gülen cemaatinin ağırlıkta olduğu bir alan.

"Alenen oruç yemeyin, provokasyona sebep olur"

Başbakan yalan makinesi gibi!

6 Eylül'de Şanlıurfa mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan da hem dolaylı olarak açık giyinenleri hedef göstermiş hem de büyük bir yalan söyleyerek Türkiye'de kimsenin kıyafetine karışılmadığını, türbanın nasıl olacağına da kimsenin karışamayacağını söylemişti;

"Biz onların askılı giysisine karışıyor muyuz?"

Erdoğan Şanlıurfa mitingindeki konuşmasında "Ama kalkıp da bu başörtü nasıl olacak, boyundan mı olacak, boyunun altından mı olacak, şöyle mi olacak, böyle mi olacak. Sen tasarımcıya örtü mü ısmarlıyorsun? Sen üniversitede okuyan diğer kızlarımız için streç pantolon mu giysin, şalvar mı giyinsin, askılı mı giyinsin, askısız mı giyinsin böyle bir şey söylüyor musun, var mı böyle bir şey? Peki orada böyle bir şey yok da, başörtülü olarak giyinmek isteyen kardeşlerime niçin kalkıyorsun da böyle bir tasarımcılık yapıyorsun? O zaman mesleği değiştiriver, tasarımcı ol geçsin. Olay bu kadar basit. Dürüst değiller dürüst" cümlelerine yer vermişti.

(soL - Haber Merkezi) - 08.09.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.