Alevi açılımı Avrupa'da

Alevi açılımı Avrupa'da

Alevi açılımı Avrupa'da Alevi Açılımı Avrupa'ya uzanacak Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Alevi açılımı''...

A+A-

Alevi açılımı Avrupa'da Alevi açılımı Avrupa'da

Alevi Açılımı Avrupa'ya uzanacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Alevi açılımı'' çalışmaları kapsamında, Avrupa'da yaşayan Alevi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Alevilerin kendilerini ifade etmelerinin sağlanması ve beklentilerinin öğrenilmesi amacıyla düzenlenen ''Alevi Çalıştaylarının'' tamamlanmasının ardından Bakan Çelik, Avrupa'da yaşayan Alevilerle buluşacak.

Berlin ve Köln'de düzenlenecek toplantılarda, çalıştaylar sonucu gelinen nokta hakkında gurbetçi vatandaşlara bilgi verilecek ve onların katkıları alınacak.

Açılım kapsamında ''kimsenin sürecin dışında tutulmaması'' ilkesinden hareket edilirken Sivas'ta da bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.

Faruk Çelik'in, Sivas'taki sivil toplum kuruluşları ve inanç önderleriyle bir araya geleceği toplantıda ''Yarayı kurutmak için ne yapılabilir?'' sorusuna cevap aranacak.

STAR GAZETE - AA - 4 Şubat 2010

Hükümetin şimdiki hedefi Avrupa'daki Aleviler

Alevilerin kendilerini ifade etmelerinin sağlanması ve beklentilerinin öğrenilmesi amacıyla düzenlenen ancak aynı zamanda ortaya koyduğu çelişkili yaklaşımlarla Alevilerin tepkisini çeken hükümet, çareyi Avrupa'da yaşayan Alevilerde arayacak. Alevisiz, 'Alevi Çalıştayları'nın ardından istediği sonucu alamayan ve büyük tepkiyle karşılaşan hükümet cephesi, Avrupa'da yaşayan Alevilerle bir araya gelmeyi planlarken, kimsenin sürecin dışında tutulmadığı izlenimi yaratmak istiyor. Bu amaçla

Berlin ve Köln'de düzenlenecek toplantılarlada, hükümet kendini oradaki Alevi yurttaşlara anlatacak.

Ayrıca, Alevi çalışmalarının koordinatörü Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas'taki sivil toplum kuruluşları ve inanç önderleriyle bir araya geleceğini duyurdu.

Öte yandan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) nüfus cüzdanlarında yer alan din hanesinin kaldırılmasına yönelik kararına tepki gösteren Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Sekreteri Mehmet Bayraktutar, kararın toplumsal barışı bozacağını iddia etti. Bayraktutar, AİHM'ye din hanesine Alevi yazılmasıyla ilgili olarak da, 'Aleviler bu dinin mensuplarıdır, Müslüman dır. Din hanesinde alevi olarak yazılmasına taraftar değiliz, toplum barışını bozma ihtimali söz konusu olacağından ve ayrı bir din mensubu gibi algılanma tehlikesi olduğundan buna katılmıyoruz' diye konuştu.

ANKARA / Günlük - 05.02.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.