"Alevi açılımı" Diyanet'e mi taşındı?

"Alevi açılımı" Diyanet'e mi taşındı?

"Alevi açılımı" Diyanet'e mi taşındı?Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez medyayı ağırladıDiyanet İşleri Başkanı Mehmet...

A+A-

"Alevi açılımı" Diyanet'e mi taşındı?"Alevi açılımı" Diyanet'e mi taşındı?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez medyayı ağırladı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilkent Otel'de medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Alevi açılımı'' kapsamında düzenlenen Alevi Çalıştaylarının koordinatörü Necdet Subaşı'nın Diyanet'te görevlendirildiğini hatırlatması ve ''Bu sıradan bir görevlendirme mi yoksa açılımın Diyanet'e taşınması olarak mı görülmeli'' şeklindeki sorusuna Görmez, Strateji Dairesi Başkanlığına getirilen akademisyen Necdet Subaşı'nın sadece düzenlenen Alevi çalıştayları dolayısıyla göreve getirilmediğini ifade ederek, Şubaşı'nın 7-8 yıldır Diyanet'in çalışmalarına katkıda bulunduğunu söyledi.

Subaşı'nın sosyolog olduğunu hatırlatan Görmez, Diyanet'in gelecek vizyonunu belirleme konusunda toplumsal alanda bilimsel çalışma yapmaya ihtiyaçları olduğunu, Subaşı'nın da kişisel nitelikleri sayesinde göreve getirildiğini söyledi.

Alevi çalıştaylarının Devlet Bakanlığı nezdinde yürütüldüğünü anımsatan Görmez, şöyle devam etti.

''Alevi vatandaşların bir takım hassasiyetleri gereği Diyanet İşleri Başkanlığı bunun içinde yer almamıştır. Dolayısıyla elbette çalıştayın nasıl neticeleneceği konusunda biz de bir beklenti içerisindeyiz. Çünkü belki bunun yanında bizim de yapacaklarımız var. Çalıştayın iki neticesini çok önemli buluyorum; birincisi Madımak'ın bir öfke mekanı olmaktan çıkarılması, ikincisi de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi içerisine Alevilik öğretisiyle ilgili temel bilgilerin yer almış olması. Bunları çok önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.''

Alevi Haber – 3 Şubat 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.