Alevi açılımı okullu oldu

Alevi açılımı okullu oldu

Alevi açılımı okullu olduCemevleri, cem, Muharrem orucu, Kerbela, aşure, kurban tığlama ve semah artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi...

A+A-

Alevi açılımı okullu olduAlevi açılımı okullu oldu

Cemevleri, cem, Muharrem orucu, Kerbela, aşure, kurban tığlama ve semah artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında yer alacak. Yeni kitaplar önümüzdeki eğitim yılına yetişecek

İlk olarak 2007 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına 'tasavvufi yorumlar' arasında sayılarak giren Alevilik, yeni öğretim yılında çok daha geniş kapsamlı şekilde kitaplara girecek. Alevi Açılımı'nı yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik, aralık ayında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısı'nda Alevi uzmanlarca hazırlanan müfredat önerisinin alındığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da ilgili birimlerinin teknik hazırlıklarını yaptığını ifade etmişti.
 
DİN DERSİNDE YER ALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında hazırlanacak yeni din dersi kitabında Alevilik'le ilgili yer alacak konu başlıkları da belirlendi. Buna göre kitapta, Muharrem orucu, aşure, Kerbela, kurban tığlama, semah, musahiplik, cem evleri ve cem çeşitleri gibi konular ayrıntılı olarak anlatılacak.

Talim Tarbiye Kurulu ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen taslak çalışma, önümüzdeki günlerde son şeklini alacak. Alevilik'le ilgili genişletilmiş bilgilerin bulunduğu yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarının 2011-2012 öğretim yılına yetiştirileceği belirtiliyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de 2007 yılında Alevi bir ailenin açtığı davada müfredatın uygun olmadığını gerekçe göstererek Türkiye'yi zorunlu din dersi nedeniyle mahkum etmişti. AİHM kararında Türkiye'deki 'din kültürü ve ahlak' dersinin tarafsızlık, çoğulculuk, dini ve felsefi inançlara saygı kriterlerini karşılamadığına dikkat çekmişti.

Akşam - Ömür EMLİK - 1 Ocak 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.