Alevi açılımı patladı!

Alevi açılımı patladı!

Alevi açılımı patladı!İktidarın Alevi açılımı skandalla sonuçlandı. Çalıştay'ın son toplantısı yapılırken, Milli...

A+A-

Alevi açılımı patladı!Alevi açılımı patladı!

İktidarın Alevi açılımı skandalla sonuçlandı. Çalıştay'ın son toplantısı yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu din dersinin birinci sınıftan başlamasını önerdi.

Alevi açılımının yürütücülüğünü üstlenen Devlet Bakanı Faruk Çelik, dün bazı Alevi dernekleri ile biraraya geldi. Çelik, toplantıda bugüne kadar yapılan yedi Alevi Çalıştayı konusunda gelinen süreç hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Ankara'da Rixos Otel'de gerçekleştirilen yemekli toplantı yaklaşık altı saat sürdü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Bakan Çelik, çok verimli bir değerlendirme yaptıklarını söyledi. Toplantının temel amacının daha önce yapılan çalıştaylar hakkında katılımcılara süreçle ilgili vermek olduğunu, ancak konuların geniş bir şekilde ele alındığını anlatan Çelik, "Toplantının ana konusu çalıştaylar bittikten sonra heyet üyelerini bilgilendirmek oldu. Sivas ziyaretimizi konuştuk ve Madımak'ta geldiğimiz noktayı izah ettik. Oranın kamulaştırılması ve otelin kapatılması noktasında bir görüş birliğimiz vardı. O konuyla ilgili çalışma başlattığımızı aktardık" dedi.

Din dersleri 1. sınıftan başlayacak

Bakan Çelik, toplantıda cemevlerinin hukuki statüsü ve din dersi durumunu da ele aldıklarını söyledi. Bu konularda konunun uzmanlarından oluşan komisyonlar oluşturduklarını aktaran Çelik, "Daha önceki toplantılarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin sadece Din Kültürü olarak verilmesi kararı alınmıştı. Bunu yeni dönemde müfredata yetiştirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili değerlendirme yaptık. Çok genişçe görüşler ortaya kondu, ayrıca din eğitiminin Anayasa’nın 24. maddesindeki din eğitimi konusunun da bir uzmanlar heyeti tarafından ele alınarak bunun neticelendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı" dedi.

Bakan Çelik bunları söylerken Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ilk ve ortaöğretim okullarının ders çizelgelerinin değerlendirilip değiştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin (DKAB) 1. sınıftan itibaren başlaması ve haftada iki saat olması önerildi.

Toplantı protesto edildi

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, çalıştayların bugüne kadar yaptığı çalışmalardan tatmin olmadıklarını belirterek yemeğe katılmayacaklarını bildirdiler. Açıklamada, yemeğin amacının ne olduğunun ve verilmek istenen mesajın davet edilenlerden saklandığı gerekçesiyle davete olumsuz yanıt verildiği kaydedildi. “Biz Sayın Bakan’ı federasyonumuza kahve içmeye davet ediyoruz” denilen açıklamada, AKP'nin “Alevi Açılımı”nın samimi bulunmadığı da belirtildi.

(soL - Haber Merkezi) - 21.03.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.