Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın  İSTANBUL - Maraş Katliamı 31. yılında unutulmadı. Alevi örgütleri ve demokratik...

A+A-

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansınAlevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın 

İSTANBUL - Maraş Katliamı 31. yılında unutulmadı. Alevi örgütleri ve demokratik kitle örgütleri katliamı eylemler yaparak lanetledi. Kitle örgütleri gizli arşivlerin açılmasını, sorumluların yargılanmasını istedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri İstanbul Şubeleri ve Devrimci 78'liler Girişimi, ortak açıklama yaptı.

Yüzlerce Alevi, katliamın 31 yılında, “Maraş ne ilk, nede son katliamdır!..” yazılı pankart açtı, “Dün Maraş'ta bugün Sivas'ta çözüm faşizme karşı savaşta” diye haykırdı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı Feti Bölükgiray, kurumlar adına ortak açıklamasında, “Maraş katliamı, Türkiye toplumuna giydirilmeye çalışılan tekçi deli gömleği projesidir. Maraş Katliamı, katliamın yanında, sürgün, susturma, bastırma, korku ve katliam psikolojisini egemen kılma projesidir” dedi.

Gizli dosyalar açıklasın

Dönemin mülki amirlerinin katliamı başından sonuna kadar izlemiş olmalarına rağmen mahkemeler tarafından aklandığını hatta ödüllendirildiğini söyleyen Bölükgiray, “Maraş katliamını planlayan güçler, katliam sanıklarının ikbalini önceden planlamış ve katliamın bir numaralı sanığını aklayarak milletvekili yapmıştır” diye konuştu. Bölükgiray şöyle konuştu “Dava süreci, katliam sınıklarının ve devletin katliamdaki rolünün görüldüğü bir dava olmaktan çok , mağdurların ve katledilen canlarımızın yakınlarının suçlu görüldüğü, tutuklanıp hapis yattığı bir hukuk ucubesi olmuştur. Deliller yok edilmiş, katiller bizzat devlet yetkilileri tarafından korunup kollanmıştır.”

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın

Alevi açılımına Maraş katliamı ile başlansın

Kadıköy Şube Başkanı Feti Bölükgiray, Alevi açılımlarına değindi, AKP katliamın bir numaralı sanığı Ökkeş Kenger'i çağırmasıyla gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Bölükgiray, “Devlek ve hükümet 'Alevi açılımı' yapacaksa bu katliamlar tarihi ile bir yüzleşmelidir. Tarihi gerçekler ortaya çıkmadan 'açılım' olmaz” diye konuştu. Bölükgiray, 'açılıma' Maraş Katliamının gizlenen dosyalarının yeniden açılarak başlanabileceğini söyleyerek bitirdi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Servet Demir, “Katliamın hesabı sorulmalıdır. Yoksa demokrasi kurulmaz, yoksa Türkiye'de laiklik olmaz, yoksa halkların kardeşliği sağlanmaz, barış sağlanmaz” dedi.

Öte yandan Devrimci Alevi Komitesi üyeleri de Taksim tramvay durağında yaptığı eylemle Maraş Katliamını protesto etti. Aradan geçen 31 yıla rağmen sorumluların yargılanmadığını işaret edildi, “Maraş katliamının yarası kanamaya devam ediyor” dedi.
 
Atılım - 24.12.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.