Alevi Açılımında Son Nokta !

Alevi Açılımında Son Nokta !

Alevi Açılımında Son Nokta ! ALMANYA’nın Köln kentinde Alevi açılımının ele alındığı toplantıda, AKP’nin Alevi kökenli...

A+A-

Alevi Açılımında Son Nokta !Alevi Açılımında Son Nokta !
 
ALMANYA’nın Köln kentinde Alevi açılımının ele alındığı toplantıda, AKP’nin Alevi kökenli milletvekili Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Kütahya Milletvekili Tuğcu, Türkiye’de cemevlerinden ‘terörist cenazelerinin kaldırıldığını’ öne sürdü.

Tuğcu’nun açıklamaları bununla da kalmadı. Hızını alamayan Tuğcu, “Ne işi vardı o teröristin, devletin temeline dinamit koyan o serserinin, o zavallının cenazesinin cemevinde?” dedi. Bazı gazete haberlerini kaynak gösteren Tuğcu, Arif Sağ’ın Sivas katliamının baş sorumlularından olduğunu ileri sürdü.

‘CEMEVLERİNDEN TERÖRİST CENAZELERİ KALKIYOR’

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ndeki (UETD) toplantıda Yrd. Doç. Dr. Tuğcu, şunları söyledi: “Eğer bugün birileri cemevine karşı çıkıyorsa, bir Alevi olarak kendime şunu sormak zorundayım: Ne işi vardı o teröristin, devletin temeline dinamit koyan o serserinin, o zavallının cenazesinin cemevinde?.. Kendimizi otokontrol şeklinde sorgulayarak hesaba çekmemiz gerekiyor.”

ARİF SAĞ’A ÇATTI

Tuğcu, konuşmasında Sivas katliamını derin devletin yaptığını dile getirdi. Kendisini döneklikle suçlayan Arif Sağ’a da cevap veren Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu, bazı gazete haberlerini kaynak göstererek, Arif Sağ’ın Sivas katliamının baş sorumlularından olduğunu ima etti.

TUĞCU: ARİF SAĞ ÖLDÜRDÜ!

Tuğcu ayrıca, salondaki dinleyicilere, Sivas katliamında yaşamını yitiren Ozan Muhlis Akarsu’nun ölümüyle ilgili Arif Sağ’a sorular yönelten bir gazete haberini göstererek, Akarsu’nun Sağ tarafından öldürülmüş olabileceği iddialarını tekrar gündeme getirdi. Hüseyin Tuğcu, Arif Sağ ile ilgili iddiaların şimdiye kadar cevaplandırılmadığını öne sürdü.

AABF TEMSİLCİSİNDEN SERT TEPKİ

Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Hüseyin Mat, AKP’li Tuğcu’nun konuşmasına sert tepki gösterdi.

Milletvekilinin açıklamalarını A’dan Z’ye reddediyoruz” diyen Genel Sekreter Mat, şunları söyledi: “Milletvekilinin kökeninin Alevi olması bizim için önemli değil. Yapılan açıklamalar bizi çok üzdü. Cemevlerinin statüsü, Madımak’ın müze olması, Diyanet’in ve zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi konuları hükümetle kesinlikle pazarlık konusu yapmayacağız.”

Evrensel - (HABER MERKEZİ) - 29 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.