Alevi açılımından 'Başbakan'ın haberi yok' iddiası

Alevi açılımından 'Başbakan'ın haberi yok' iddiası

Alevi açılımından 'Başbakan'ın haberi yok' iddiası       Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani...

A+A-

Alevi açılımından 'Başbakan'ın haberi yok' iddiası Alevi açılımından 'Başbakan'ın haberi yok' iddiası
     
Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, bir süredir tartışılan AKP’nin Alevi açılım projesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin önde gelen isimlerinin haberlerinin olmadığını ileri sürdü.
     
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’le dün Başbakanlık Merkez Bina’da baş başa bir görüşme yapan Fermani Altın, ANKA’nın sorularını yanıtladı. Görüşmede, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun ortaya attığı ve bir süredir tartışılan “AKP’nin Alevi açılımlarını" değerlendirdiklerini söyleyen Altun, Bakan Çiçek’in, “Başbakan Erdoğan ve hükümetin, Alevilikle ilgili bir çalışmasının bulunmadığını" söylediğini aktardı.

Çiçek’in kendisine, “Bizim böyle bir politikamız yok. Ne Başbakan Erdoğan’ın, ne de AKP üst yönetiminin bu konudan haberi var. Reha Çamuroğlu sadece iftar yapma önerisi getirdi. Onun dışında Aleviler’e yönelik bir çalışmamız yok dediğini söyleyen Altun, bu konuda Çiçek’in adının koordinatör olarak ortaya atıldığını, ancak Çiçek’in bundan da haberi olmadığını belirtti.
   
BAŞBAKAN GÜVEN VERMİYO
     
Altun, Dünya Ehlibeyt Vakfı’nın AKP’ye yakın olduğunu ve seçimlerde AKP’ye destek verdiklerini söylerken, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine soğuk durmasına da anlam veremediğini kaydetti. Altun, “Biz AKP için gecemizi gündüzümüze kattık. Sonuçta bir şey olmadı. Başbakan herkesle görüştü ama bize randevu bile vermedi" diye konuştu.
     
Çamuroğlu’nun söylemlerinin samimi olmadığını kaydeden Altun, şunları söyledi:
     
“Ben samimi bulmuyorum. Biz bugün AKP’ye yakın olduğumuz halde bizimle bile ilişkiye girmediler. Bunun izahı yok. Bu şovdan öteye gitmeyecek. Bu AKP’ye zarar verecek. Reha Çamuroğlu, kendi başına yapıyor. Ortada kalacak bu iş. Hiç olmayan şeyler abartılıyor. Burada olay Başbakan Erdoğan’ın Alevilerin iftarına katılacak olması. Bu nedir ki? Ne büyük reform. Sanki Aleviler vatandaş değil de, onların iftarına Başbakan katılamaz. Bunun anlamı yok." Cemevlerinin yasal statüye alınması için hükümeti Anayasal değişiklik yapmaya çağıran Altun, şöyle devam etti:
     
“Türkiye’de Alevilerin ciddi sorunları var. İnanç kimliklerinin tanınması gerekiyor. Cemevlerinin yasal prosedürü sağlanmalı. Maaş ve kadro sonraki iş. Sorunun çözümlenmemesi, Başbakan Erdoğan’ın, güven vermeyen kişiliğinden kaynaklanıyor. Biz ona kucak açtık, büyük bir muhabbet duyduk ama bir tek o bize randevu vermedi. Başbakan Alevilere sıcak bakmıyor. Kendisi için çalışan Alevilere randevu vermedi elini sıkmadı."

ANKA - Milliyet - 29 Kasım 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.