'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için

'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için

'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için   ANKARA (01.11.2009)- Aleviler, 8 Kasım İstanbul mitingine hazırlanıyor....

A+A-

'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için  'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için 
 
ANKARA (01.11.2009)- Aleviler, 8 Kasım İstanbul mitingine hazırlanıyor. Bir yandan imza kampanyaları diğer yandan basın açıklamaları hummalı çalışma sürüyor. Alevi örgütleri, Ankara'da basın açıklaması yaptı, hükümete seslendi, “Açılımın kilidini açacağız” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu dün Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. ABF Genel Başkanı Ali Balkız, geçen yıl 9 Kasım'da Ankara Sıhhiye’de gerçekleştirdikleri mitingden bu yana bir yıl geçtiğini, fakat somut olarak hiçbir kazanım elde edilemediğini söyledi.

Balkız, “Alevi Çalıştayları”nı hatırlattı, “AKP göz mü boyuyor?... Sorunu sürece yayıp bizi oyalıyor mu?... Taleplerimizi sulandırıp tanınmaz hale mi getiriyor?... Düzenlediği Çalıştay'larda, kimi katılımcılara, Aleviler ve Aleviliğe hakaret ortamı mı yaratıyor?... Bu soruları her gün, her an kendi kendimize soruyoruz; ve ne yazık ki, 'Hayır böyle değil' diyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ABF Genel Başkanı Balkız, “Çağımız artık insan hakları, özgür düşünce, özgür ifade, din ve vicdan özgürlüğü, eşit yurttaşlık hakkı, farklılıkların zenginlik kabul edildiği, her türden asimilasyonun yasaklandığı bir çağdır ve AKP bu çağa gelmelidir” dedi. Balkız, hükümeti uyardı, “Biz Alevileri her Kasım ayında yeni bir miting yapmak zorunda bırakmamalıdır. Ama bu arada yollar aşınır mı onu da bilemeyiz” diye konuştu.

'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için

Balkız, “Bu kez 8 Kasım 2009 tarihinde, İstanbul- Kadıköy Meydanı’nda olacağız. Hem de Alevi-Sünni, Kürt-Türk, işçi-işsiz, öğrenci-öğretmen, yaşlı-genç, kadın-erkek yüzbinler alanlarda olacağız. Alevi açılımının kilidini açacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından Konur Sokakta stand açıldı, bildiri dağıtıldı. Alevi örgütleri Keçiören, Tuzluçayır ve Batıkent'te açtıkları stantları 7 Kasım'a kadar açık tutacak. Alevi örgütleri, 3 Kasım'da Meclis Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapacak. ABF ve bağlı örgütler bir gün sonra ise “Birlik ve Dayanışma Yemeği” düzenleyecek.

'Alevi açılımı'nın kilidini açmak için

İmza kampanyasına destek yağıyor

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun dayanışma amacıyla başlattığı imza kampanyasına destek yağıyor. Kampanyaya aralarında çok sayıda akademisyen, sanatçı, sendikacı, yazar, avukatın bulunduğu kişi imza attı. Bazıları şöyle:

Prof. Dr. Ali ÇAĞLAR (Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Ali KOTAN (Öğretim Üyesi), Ahmet ABAKAY (ÇGD Başkanı), Ahmet TULGAR (Yazar), Aynur HAŞHAŞ (Sanatçı), Bahattin GÜNEL (10 Aralık Hareketi Sözcüsü), Behzat MİSER (Gazeteci), Cafer SOLGUN (Araştırmacı, Yazar), Celal ÇİMEN (SİNE SEN Genel Başkanı), Cem ÖZKAN (Grafiker), Cemal POLAT (Avukat), Edibe ŞAHİN (Tunceli Belediye Başkanı), Emirali ŞİMŞEK (KESK Genel Sekreteri), Emre SALTIK (Sanatçı), Engin ERKİNER (Yazar), Ercan KARAKAŞ (Kültür Eski Bakanı), Erdoğan AYDIN (Yazar), Erdoğan ÇINAR (Yazar), Erdoğan ÇOLAK (TEB Başkanı), Erol KIZILELMA (SODEV Başkanı), Ethem CANKURTARAN (Eski Milletvekili), Feramuz ACAR (Danimarka ABF Başkanı), Ferhat TUNÇ (Sanatçı), Prof.Dr. Haydar ŞENGÜL (Öğretim Üyesi), İbrahim AYDIN (Birgün Gazetesi), İsrafil ERGİL (İngiltere Alevi Kültür Merkezi Başkanı), Kemal DERİN (Avukat), Metin Kemal KAHRAMAN (Sanatçı), Mustafa ÇİNKILIÇ (Avukat, TİHV Adana Temsilcisi), Murat ÇAKIR (Avrupa Barış Sözcüsü), Müjde AR (Sanatçı), Necati ŞAHİN (Yönetmen), Necdet SARAÇ (Gazeteci), Necmiye ALPAY (Yazar), Nurettin GÜLEÇ (Sanatçı), Nurettin RENÇBER (Sanatçı), Nurgül ATEŞ (Sanatçı), Oral ÇALIŞLAR (Yazar), Orhan AYDIN (Tiyatrocu), Ozan CEYHUN (Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili), Rıza AYDIN (Yazar), Rıza ZELYUT (Yazar), Ruhan MAVRUK (Şair), Sami EVREN (KESK Genel Başkanı), Sezgin TANRIKULU (Avukat, TİHV Diyarbakır Temsilcisi, Diyarbakır Barosu Eski Başkanı), Sibel ÖZBUDUN (Araştırmacı, Yazar), Şerafettin HALİS (Tunceli Milletvekili), Tahir ELÇİ (Avukat), Temel DEMİRER (Araştırmacı, Yazar), Türkan UZUN (Yazar), Yasemin GÖKSU (Yeşiller Partisi), Yavuz ÖNEN (Mimar, TİHV Eski Genel Başkanı), Yücel DEMİRER (Yazar), Zübeyde KILIÇ.
 
ATILIM - 1 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.