"Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir"

"Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir"

Demirtaş: "Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir" BDP lideri çok ağır konuştu: "Üçkağıtçılar"...

A+A-

"Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir" Demirtaş: "Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir"

BDP lideri çok ağır konuştu: "Üçkağıtçılar"

Tunceli'de konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, isim vermeden hükümet ve muhalefet partilerini ağır bir dille eleştirdi. "Üçkağıtçılar, partimize saldırı kampanyası başlatmıştır" ifadesini kullanan Demirtaş, en çok da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Demirtaş, "Alevi adını ağzına almayan biri sorunu nasıl çözebilir" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Tunceli il kongresine katıldı. Kongrenin yapıldığı Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'na, "Sosyalizmde ısrar, insan olmakta ısrardır" yazılı Türkçe ve Kürtçe pankart asıldı. Kongrenin divan başkanlığını yapan Yıldız Aktaş, kongre gündemini Kürtçe ve Türkçe okudu.

Kongrede konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, salondakileri Kürtçe'nin Zazaca lehçesi ile, 'Hoşgeldiniz, başım gözüm üstüne geldiniz" diyerek selamladı.

Demirtaş, Türkiye'nin aslında kritik ve önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, onurlarıyla, namuslarıyla, dürüstlükleriyle siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Tarihi sorumluluk ve görevi yerine getirmek için çaba gösterdiklerini belirten Demirtaş, "Hepiniz yakından izliyorsunuz. Türkiye Başbakanın çizdiği pembe tablonun ülkesi değil. Sokağın realitesi, başbakanın ifade ettiği rakamlarla aynı değil. Gerçek Türkiye, her gün sokakta tanık olduğumuz Türkiye'dir. Eğer bizlerde, çıkarsız hesapsız muhalefet yapan gruplar, örgütler olmasa belki bir Türkiye'nin bir kısmını Başbakan kandırabilecek. Bu ülkede bütün baskılara rağmen cesurca muhalefet güçleri var. BDP var, dost örgütler, partiler var. Bunlarda olmazsa Başbakanı dinleyenler bir kısmını kandırabilirdi. Belki de bu yüzden bize karşı bu kadar öfkeliler"diye konuştu.

"Üçkağıtçılar"

BDP lideri Demirtaş, isim vermeden AKP, CHP ve MHP'yi ağır sözlerle eleştirdiği konuşmasında, "bize karşı, uzlaşamaz denilenler bir araya gelip, el ele tutuşup saldırı kampanyası yapıyorlarsa bilinsin hepsinin maskesi aynı anda düşmüştür. BDP biliniz ki aynadır. Panik başlamıştır. Bu üçkağıtçılar, üçü de bir araya gelip partimize karsı saldırı kampanyası başlatmıştır "dedi.

Kılıçdaroğlu'na Alevi tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştiren BDP lideri Demirtaş, "Şimdi ben kendisinden, buradan kendi memleketindin sormak istiyorum. Tam 104 miting iki büyük kurultayda konuştunuz. Bu ülkenin temel sorunları arasında yer alan Alevi sorununu, Alevi sözcüğünü ağzınıza almadan geçiştirdiniz. Bu bir yetenek, maharet ister. Merak ediyorum Alevi sorunu derken hangi kavramı kullanacaksınız. O şeylerin şey sorunun şey yapacağız mı diyeceksiniz" diye konuştu.

CNNTÜRK - 2 Ocak 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.