Alevi aileden Erbil ve Star'a dava

Alevi aileden Erbil ve Star'a dava

Alevi aileden Erbil ve Star'a davaErzincanlı bir aile, bir televizyon programında Alevilere hakaret eden sunucu Mehmet Ali Erbil ile Star TV aleyhine 200...

A+A-

Alevi aileden Erbil ve Star'a davaAlevi aileden Erbil ve Star'a dava

Erzincanlı bir aile, bir televizyon programında Alevilere hakaret eden sunucu Mehmet Ali Erbil ile Star TV aleyhine 200 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

ANKARA- Davacı ailenin avukatları Alirıza Özdil ve Özer Özdil, Erbil ve Star Tv hakkındaki dava dilekçelerini Erzincan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Hakimliğine verdi.

Dilekçede, Çarkıfelek programını sunan Erbil'in, 6 Ekim 2010'daki canlı yayın programında, Erzincan'daki aileyi konuk ettiği sırada, "Onlar mum söndü mü oynuyorlar? Ne yapıyorlar?" dediği ifade edildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Sarf edilen laflar, o anda orada, içinde davacıların da bulunduğu bir topluluğa hitaben söylenmiştir. Canlı yayında bu cümleler sarf edildiği anda davacılar televizyon ekranlarında, tüm Türkiye'de görülmüşlerdir. Bu sözlerin muhatabı televizyonda görülen topluluktur ve bu topluluğa hitaben söylenmiştir. Ortada hakaret vardır. Artık hakaret etme saiki ile hareket edilmediği iddiası kabule şayan değildir. Tabiri caizse ok yaydan çıkmış ve isabet etmiştir."

Dilekçede, her bir davacı için 50 bin lira olmak üzere, toplam 200 bin lira manevi tazminatın, program tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle davacılara ödenmesi talep edildi.

Etkin Haber Ajansı / 15 Nisan 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.