Alevi Ailelerin Kapılarına 'Allah' Yazdılar!

Alevi Ailelerin Kapılarına 'Allah' Yazdılar!

Apartmanlara girip kapılara 'Allah' yazdılar!   İstanbul'da kimliği belirsiz kişiler Alevi vatandaşların dairelerine Arapça...

A+A-

Alevi Ailelerin Kapılarına 'Allah' Yazdılar!Apartmanlara girip kapılara 'Allah' yazdılar! 
 
İstanbul'da kimliği belirsiz kişiler Alevi vatandaşların dairelerine Arapça "Allah" yazdılar

Ne amaçla yazıldığı belirlenemeyen yazılar, bazı daire sahiplerini tedirgin etti.

Milliyet'in haberine göre, olay Soğanlı Mahallesi Sefakent Siteleri'nde yaşandı. 20 daireli 1. Blok'ta oturan vatandaşlar önceki sabah uyandıklarında dairelerinin kapısının üst kısmına Arapça olarak "Allah" yazısının yazıldığını fark edince şaşkına döndü. Siyah ve mavi keçeli kalemlerle yazılan yazıların gece yazıldığını anlatan apartman sakinleri, yazıların ne amaçla veya kimler tarafından yazıldığını bilmediklerini söyledi. Apartmanda 20 daire bulunduğunu anlatan vatandaşlar, söz konusu yazının tüm dairelerin kapısının üst tarafına yazıldığını söyledi.

ALEVİ VATANDAŞLAR HEDEF SEÇİLMİŞ

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'nde bulunan Sefakent Sitesi'nin yöneticisi Nilgün Hanım olayla ilgili olarak "Yaklaşık 5 ay önce kimliği belirsiz bir kişi apartmanımıza gelerek bu yazıları yazmıştı. Yan sitedeki komşularımızın kapılarına ise yazılar yeni yazılmış. " diye konuştu. Yönetici Nilgün Hanım'ın "Büyütülecek bir şey yok" açıklamasına rağmen daha çok Alevi vatandaşların kapılarına 'Allah' yazıldığını belirten bir site sakini, bazı daire sahiplerinin bu olaydan dolayı tedirgin olduğunu dile getirdi.

İSTANBUL MÜFTÜSÜ: YAZILARI SİLEBİLİRSİNİZ

Apartman sakinleri, yazıların ne amaçla ve kim tarafından yazıldığını göremediklerini, ancak 'Allah' kelimesini silmeye çekindiklerini vurguladı.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, "Allah, rastgele her yere yazılmaz. Bu bir hürmetsizliktir. Vatandaşlarımız rahatlıkla yazıları silebilir. Bu tür yazıları yazanlar provokasyon niyetindeler." açıklamasını yaptı.
 
VATAN - 16 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.