Alevi aileye AKP baskısı

Alevi aileye AKP baskısı

Alevi aileye AKP baskısıGerçek Gündem'in yazdığı skandalda ikinci boyut: AKP'li belediye baskı yapıyor.GERÇEK GÜNDEM Muhabiri...

A+A-

Alevi aileye AKP baskısıAlevi aileye AKP baskısı

Gerçek Gündem'in yazdığı skandalda ikinci boyut: AKP'li belediye baskı yapıyor.

GERÇEK GÜNDEM Muhabiri ve Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Güner'in duyurduğu "Alevi öğrenciye işkence" haberi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Gerçek Gündem, bugün de skandalın ikinci ayağını yazıyor.

İstanbul Esenyurt'ta 'Alevi' olduğu için öğretmeni Zeki Yılmaz'dan dayak yiyen B.K adlı öğrencinin babası Ziram Kul AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından 'uyarıldı.'

Oğlunun yediği dayağı Meclis İnsan hakları Komisyonu'na şikayet eden Baba Ziram Kul'un tavrından rahatsız olan dayakçı öğretmen, çareyi AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nda aradı.

Baba Ziram Kul'un "dayağı büyüttüğü"nü söyleyen öğretmen Zeki Yılmaz, Esenyurt Belediyesi'nde çalışan Ziram Kul'u Başkan Necmli Kadıoğlu'na şikayet etti. Öğretmen Yılmaz, baba Ziram Kul'un uyarılmasını istedi.

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bunun üzerine yanında personel olarak çalışan Ziram Kul'u makamına çağırttı. Baba Ziram Kul, gelişmeleri GERÇEK GÜNDEM'e şöyle anlattı:

"Belediye Başkanı Kadıoğlu, geçen cuma beni acilen belediyeye çağırdı. Belediye Başkanı Yardımcısı Yunus Balta'nın makam odasında buluştuk. Odada, Kadıoğlu'nun yanı sıra öğretmen Z.Y. de vardı. "Başkan, bana 'Öğretmen beyle bir dava olmuş' dedi. Ben de 'Başkanım sizlik bir iş yok' dedim.

Başkan, bunun üzerine, Gazeteci Cihan Güner ile Dr. Yavuz İrem'in adını vererek, 'Bunlarla görüşme, provokasyona gelmeyin, kullanırlar' dedi."

'ÇOCUĞU SİNDİRMİŞTİ

Ziram Kul'a göre oğlu B.K., Z.Y. uzaklaştırıldığı için artık okuluna gitmekten çekinmiyor: "Çocuğu sindirmişti, psikolojisi bozuktu. 14 yaşındaki çocuk, sonuçta. Hoca gittiği için kendini iyi hissediyor. Benim üzerimde de psikolojik baskı var."

Baba Kul, olayı oğlundan işitince 'ayrımcılık' hissettiğini söylüyor: "İnsanlar arasında mezhep kavgası çıkarmaya çalıştıklarını düşündüm. Ben demokratım. Ayrı gayrı olmamasından yanayım. İnsanları germenin anlamı yok. Nasıl inanıyorlarsa öyle yaşasınlar. Her şey eğitimde başlar. Bu öğretmenin eğitimden men edilmesi gerekiyor. Yoksa diğer arkadaşlarına örnek olur."

GERÇEK GÜNDEM - 08 Aralık 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.