Alevi aileye belediyeden uyarı

Alevi aileye belediyeden uyarı

Alevi aileye belediyeden uyarı     İstanbul Esenyurt'ta 'Alevi' olduğu için öğretmeni Zeki Yılmaz'dan dayak...

A+A-

Alevi aileye belediyeden uyarı    Alevi aileye belediyeden uyarı   
 
İstanbul Esenyurt'ta 'Alevi' olduğu için öğretmeni Zeki Yılmaz'dan dayak yiyen B.K adlı öğrencinin babası Ziram Kul AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından 'provokasyonlara karşı uyarıldı.' Oğlunun yediği dayağı Meclis İnsan hakları Komisyonu'na şikayet eden Baba Ziram Kul'un tavrından rahatsız olan dayakçı öğretmen, çareyi AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nda aradı. Baba Ziram Kul'un "dayağı büyüttüğü"nü söyleyen öğretmen Zeki Yılmaz, Esenyurt Belediyesi'nde çalışan Ziram Kul'u Başkan Necmli Kadıoğlu'na şikayet etti. Öğretmen Yılmaz, baba Ziram Kul'un uyarılmasını istedi.

GAZETECİLERLE GÖRÜŞME UYARISI

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da bu rica üzerine yanında personel olarak çalışan Ziram Kul'u makamına çağırttı. Baba Ziram Kul AKP'li Belediye Başkanı ile görüşmesini şöyle anlattı: "Belediye Başkanı Kadıoğlu, geçen cuma beni acilen belediyeye çağırdı. Belediye Başkanı Yardımcısı Yunus Baha'nın makam odasında buluştuk. Odada, Kadıoğlu'nun yanı sıra öğretmen Z.Y. de vardı. "Başkan, bana 'Öğretmen beyle bir dava olmuş' dedi. Ben de 'Başkanım sizlik bir iş yok' dedim. Başkan, bunun üzerine, Gazeteci C.G. ile Dr. Y. İ.'nin adını vererek, 'Bunlarla görüşme, provokasyona gelmeyin, kullanırlar' dedi."

Ziram Kul'a göre oğlu B.K., Z.Y. uzaklaştırıldığı için artık okuluna gitmekten çekinmiyor: "Çocuğu sindirmişti, psikolojisi bozuktu. 14 yaşındaki çocuk, sonuçta. Hoca gittiği için kendini iyi hissediyor. Benim üzerimde de psikolojik baskı var."

Baba Kul, olayı oğlundan işitince 'ayrımcılık' hissettiğini belirterek "İnsanlar arasında mezhep kavgası çıkarmaya çalıştıklarını düşündüm. Ben demokratım. Ayrı gayrı olmamasından yanayım. İnsanları germenin anlamı yok. Nasıl inanıyorlarsa öyle yaşasınlar. Her şey eğitimde başlar. Bu öğretmenin eğitimden men edilmesi gerekiyor. Yoksa diğer arkadaşlarına kötü örnek olur."

EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'daki bir okulda Alevi bir öğrenciye yönelik baskıyla ilgili bir soruya ise Eğitim Sen Genel Başkanı Alaadddin Dinçer şu yanıtı verdi: "Mezhep ayrımcılığı nedeniyle öğrencilerin mağdur edilmesi ve şiddet görmesi kabul edilemez bir durumdur. Her türlü dışlama ve ayrımcılık tavrı, en hassas çağlarında olan bu öğrencilerde giderilmesi zor travmalara yol açabilir. Çocukları ötekileştirmeden dikkatli bir şekilde eğitim ve öğretimini sürdürmeliyiz. Eğitimde fırsat eşitsizliklerinden kaynaklı ciddi bir hak ihlaline uğrayan öğrencilerimizin bir de kimliklerinden dolayı hak ihlallerine uğramasını kınıyoruz."
 
9 Aralık 2007 - BİRGÜN

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.