Alevi-Bektaşi adını kullanan ırkçı derneğe tepkiler çığ gibi yükseldi

Alevi-Bektaşi adını kullanan ırkçı derneğe tepkiler çığ gibi yükseldi

Erzincanlı ülkücü bir gencin kurduğu "Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri'' daha kurulma aşamasındayken Alevi yurttaşların tepkisini çekti. Yurttaşlar, Alevi Yol'unun

A+A-

Alevi-Bektaşi adıyla kurulan sözde “Alevi” derneklerine bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle Şiacıların Alevi adı altında kurdukları dernekler Alevi toplumunun tepkisini çekerken şimdi de “Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri” adıyla bir dernek kuruluyor.

CEMEVLERİ VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN SİMGESİYMİŞ!

Alevi Bektaşi adını kullanan “Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri”nin kurucusu Fırat Kürşad Akten yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

“Osmanlı döneminden bu yana milletimiz büyük bir ayrışmaya girmiştir. Özellikle Şah İsmail ve Yavuz Selim arasındaki savaşla zirveye taşınan Alevi Sünni ayrışması, ne hazindir ki 21. yüzyılda da halen devam etmektedir.2020 yılına geldiğimizde Alevi hareketleri maalesef ki ‘Sol Fraksiyonlar’ ile anılmakta özellikle de belli bir kesim sanki Alevilerin tamamı solcu veya Komünistmiş gibi bir algı oluşturmaktadır.Cemevleri, vatanın bölünmez bütünlüğünün yegane simgesidir. Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri’nin en büyük kuruluş amacı da Türk Devleti’ni tanımayan, Şehit kanları ile bezenmiş al bayrağımızı gönderden indirmek isteyen, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne göz dikmiş gafilleri Alevi hareketlerinin içinden def etmektir.”

 DERNEK DAHA KURULMADAN SERT TEPKİYLE KARŞILAŞTI

Aileden ülkücü-MHP kültürüyle yetişmiş Erzincanlı Alevi olduğu iddia edilen Fırat Kürşad Akten adlı şahsın kuracağı dernek daha kurulmadan, kurucusunun nefret söylemleri nedeniyle, sosyal medyada Alevi yurttaşların tepkisi çığ gibi yükseldi.

İnsanların milliyetçi duygularının istismar edildiği bugünlerde Alevi-Bektaşi adıyla kurulan bu derneğin asimilasyona hizmet edeceği dile getiriliyor.

Aleviliğin ırkçılıkla, milliyetçilikle bağdaşmayacağını hatırlatan Alevi yurttaşlar, sözkonusu derneğin kurucularının Alevilikle alakalarının olmadığını çünkü Aleviliğin 72 millete bir nazarda baktığını kaydettiler.

Bu kişilerin iktidarın Alevileri olduğunu ifade eden yurttaşlar, derneğin kurucusu MHP’li gence Alevi Yolu’nu öğrenmesi ve Yol’a gelmesi için çağrı da yaptılar.

İşte sosyal medyada, Alevi adıyla kurulan derneğe tepkilerden bazıları:

*Aleviliğin de adını milliyetçiliğe, ırkcılığa bağladılar. Bunlar Alevi-Kızılbaş olamazlar.

*Asimilasyon kendi içimizden başlıyor. Anlamları farklı olan iki isim, felsefe, ideoloji bir arada olamaz. Kim yapıyorsa kendini yargılamalı.

*Devletin Alevisi bunlar!

*Geçekten kafam almıyor. Olamaz bunlar Alevi değil.

*Çok kızgın ve üzgünüm. Nasıl kabul edilir anlamadım.

*Bunlar Alevi olmadıkları gibi Alevi katliamlarını meşrulaştıranların tetikçilerinin Alevi toplumu içine sızma girişimleridir. Olsa olsa Alevilikle alakası olmayan, Alevi yol düşkünleri.

*Zamanımızda ne kadar çok aslını inkar edip, birilerine yaranmaya çalışanlar var.

*Milliyetçilik ve Alevilik birbirine zıt iki durum.

*Alevilikle milliyetçilik ancak kâğıt üstünde bir araya gelebilir.

*Hoşgörü ve sevgi Yol’umuzu, Türk Milliyetçiliğine sıkıştırma çabası içindeler.

*Hakikati idrak edip bilseydikHakka giden yola yolcu olsaydıkVerdiğimiz o ikrarda kalsaydıkBunlar olmayacaktı Can Hüseyin.

*Umarım ailesinden veya arkadaş çevresinden biri çıkar ve kendisini uyarır. Yolumuzu, öğretimizi anlatır. Yolumuz ‘Kabem insan’ der! Yolumuz ‘Kabem Türk’ demiyor.

*Biz kendimize, kültürümüze sahip çıkmazsak ortalığı boş bırakırsak bunlar sahip çıkar elbette.Suç bizde, kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz.

*Irkçılık Alevi Bektaşiliğin varlığına ters. Bunlar devletin diktiği elbiseleri giyen, Alevi Bektaşiliğin felsefesine özüne inancına ihanet edenlerdir.

*Bu bir asilime etme tezgahıdır. Bunlara inanmayın.

*Amaçları Türkiye de Kürt, Türk, Arap Alevisini bölmek. Şunu unutmuşlar: Alevi felsefesi 72 millete kucak açan bir sevgi, bir felsefedir. Biz cenneti özlemeyiz, cehennemle işimiz olmaz. Sevgidir rehberimiz, hakikattır yolumuz.

*Alevilik, Aleviler yeni bir asimilasyon ile karşı karşıya.

*Alevilik kutsal bir itikat. Yetmiş iki millete bir nazarla bakar.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.