Alevi Bektaşi Federasyonu Ankara'da Toplandı

Alevi Bektaşi Federasyonu Ankara'da Toplandı

Alevi Bektaşi Federasyonu Ankara'da ToplandıAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, federasyon olarak bir siyasi partiyi desteklemelerinin...

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu Ankara'da ToplandıAlevi Bektaşi Federasyonu Ankara'da Toplandı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, federasyon olarak bir siyasi partiyi desteklemelerinin söz konusu olmayacağına işaret ederek, "Aleviler sadece CHP'yi değil, diğer partileri de yakından izliyor" dedi.

Balkız, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, üyelerinin tek tek siyasi görüşlerinin olabileceğini, ancak federasyon olarak bir siyasi partiyi desteklemelerinin söz konusu olmadığını ifade etti. Son 20 yıldır verdikleri hak mücadelesinde önemli noktalara geldiklerine belirten Balkız, gelinen noktada düşüncelerini özgürce söyleyebildiklerini anlattı. Aleviler'in sandığa gittikleri zaman kendi sorunlarını çözen kişi ve partiden yana tavır sergileyeceklerini ifade eden Balkız, ''Aleviler sadece CHP'yi değil, diğer partileri de yakından izliyor. Aleviler, ülkemizde gerçekten laiklik, gerçekten demokrasi olsun istiyorlar ve yıllardır bunun mücadelesini veriyorlar'' dedi.

Balkız, ''Bu çerçevede önemli bir tespit yaptık. Artık dilekçe devri bitti, eylem devri başladı. Düzenlediğimiz ve yüz binlerce kişinin katıldığı mitinglerimiz de bunun en önemli göstergesidir'' diye konuştu.

Balkız, federasyonun kuruluşunun üzerinden 8 yıl geçtiğini, bu sürede bağlı örgüt sayısının 17'den 30'a yükseldiğini bildirdi. Hükümeti kendi taleplerini yerine getirmeye çalışmak ve kurnazlık yapmakla suçlayan Balkız, ''Alevi Açılımı''nı da eleştirdi. Balkız, Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda ''hayır'' oyu kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

Beyazgazete - 30.05.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.