ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BİLEŞENLERİNE

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BİLEŞENLERİNE

ABF her türlü baskı, sindirme, yok sayma, kapatılma ve anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya kalmasına rağmen, yaklaşık 10 yıldır mücadelesini...

A+A-

ImageABF her türlü baskı, sindirme, yok sayma, kapatılma ve anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya kalmasına rağmen, yaklaşık 10 yıldır mücadelesini inançla ve inatla sürdürüyor.

Bu inanç ve kararlılık Emek ve Demokrasi güçleriyle 8-9 Kasımları yaratarak Alevilerin haklı taleplerini ve gücünü bir kez daha dosta düşmana göstermiştir.

Var olan gelişmeler AKP İktidarını, kendi Alevisini yaratma uğraşına itmiştir. Çalıştaylarla oportinist Alevileri de yanına çekerek kamuoyuna Demokratik bir tablo çizme uğraşına soyunmuştur. AKP nin gerçek yüzü; ÇALIŞTAY RAPORU ile bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bunların kendi aralarında bile birliktelik yok diyerek, Alevilerin haklı talepleri karşısında bir kez daha kulaklarını tıkayarak imha ve inkar politikalarıyla Alevileri ayrıştırmaya devam etmektedir.

PSAKD olarak birlikteliğin ve yan yana duruşun bu kadar elzem olduğu bir süreçte, ABF olağanüstü Genel Kurulunun bir fırsat olarak algılanmasını, bir mücadele programı etrafında musahip kardeşlerle coşkuyla kucaklaşmanın bir aracı olarak gördük.

Demokratik merkeziyetciliğin gereği olarak, geçmişten aldığımız kültür birikimimiz ve değerler bizleri delegelerimizle buluşarak bir kararlaşmaya yöneltti

Yan yana duruşu güçlendirmek için örgütsel hukuku öne çıkaran, örgütlerin en geniş temsiliyetinin sağlanacağı bir ortak liste ile seçime gitmenin, ülkenin gelmiş olduğu siyasal süreç açısından da önemli olduğu vurgusu ile harcadığımız uğraş ne yazık ki yeterince algılanamadı.

Bürokratik merkeziyetciliğin hakim kılındığı, örgütümüzün iç hukukunun hiçe sayıldığı, bir ortamda, PSAKD delegelerinin iradesi sonucunda, oylamaya katılınmamış ve salon terk edilmiştir.

            ABF ile Aleviliğin ve Alevilerin haklı taleplerine yönelik her türlü katkıyı koyacağımızı,  koymaya devam edeceğimizi kurumsal işleyişin yerleşmesi adına, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz.

            Pir Sultan Abdal’ın inancı, bilinci ve direnci ile siz musahip dostlarımızı sevgiyle saygıyla kucaklıyor,  ALEVİ BEKTAŞİ mücadelesine koyacağınız her türlü katkının önünde saygıyla eğiliyor,çalışmalarınızda başarılar diliyoruz...

   Saygılarımızla.                                      

Hüseyin GÜZELGÜL                                                                       

        PSAKD

  Genel Başkanı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.