Alevi-Bektaşi Federasyonu'dan liste tepkisi

Alevi-Bektaşi Federasyonu'dan liste tepkisi

Alevi-Bektaşi Federasyonu'dan liste tepkisiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi...

A+A-

Alevi-Bektaşi Federasyonu'dan liste tepkisiAlevi-Bektaşi Federasyonu'dan liste tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Gümüş, “Suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidirler ki böyle bir durum karşısında dünyayı başlarına yıkarız” dedi.

ANKARA - Gümüş, çeşitli sivil toplum kurulu temsilcileri ile Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in evinde ele geçirildiği belirtilen “suikast listesi”ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya, söz konusu listede adları geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile Federasyonun Genel Sekreteri Kazım Genç de katıldı.

“Bugün iktidarı ele geçirmek isteyen güçlerle, iktidarı kimseyle paylaşmak istemeyen güçler arasında süren mücadelenin Ergenekon Operasyonu denilen aşamasında, suikast düzenlenecek olanlar arasında örgütlerimizin önderlerinin adının geçmiş olması bir tesadüf değildir” görüşünü dile getiren Gümüş, çizgilerinin “karanlık güçleri” rahatsız ettiğini savundu.

Kendilerinin özgürlük, demokrasi ve kardeşlikten yana olduklarını belirten Gümüş, şöyle konuştu: “Bugün Susurluk’ta patlayan cerahatin Ergenekon üzerinden sağa sola bulaştırılmak istendiği bir evreden geçiyoruz. Bu evrenin de her aşamasında; hak ve taleplerimizi doğru yer ve zamanda dile getirmeye devam edeceğiz.

Öncelikle söylemek isteriz ki devletin görevi, her yurttaşının ve bu arada Alevilerin de rahat uyumasını sağlamak olmalıdır. Bu nedenle öncelikle suikasta uğrayacak isimler arasında sayılan iki saygın genel başkanımızın isimleri deşifre edilmeden gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etmek isteriz. Suikastı planlayanların ve tetikçilerin listesinin açıklanması gerekirken, suikast yapılacakların listesinde olan diğer isimlerin saklı tutularak örgüt yöneticilerimizin isimlerinin deşifre edilmesi; kirli bir oyunun oynandığını da ortaya koymaktadır.

Öte yandan, suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidir ki, böyle bir durum karşısında, dünyayı başlarına yıkarız. Hiç kimse demokratik Alevi hareketini sahipsiz sanmasın. Bugün, hemen herkes bilmeli ki her bir Alevi, Ali Balkız’ dır, Kazım Genç’tir. Dün Maraş’ta, Madımak’ta elini kolunu sallayıp cinayet işleyen çeteler, bugün artık, o kadar da rahat olamayacaklardır.”

SÜRPRİZ OLDU

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, “Listede adınızı gördüğünüzde ne hissettiniz” sorusuna “Sürpriz oldu” yanıtını verdi.

NTV - AA - 13 Ocak 2009, Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.