Alevi Bektaşi Federasyonu'nda yeni yapılanma

Alevi Bektaşi Federasyonu'nda yeni yapılanma

Alevi Bektaşi Federasyonu'nda yeni yapılanmaTürkiye’nin en büyük ve en fazla üyeye sahip Alevi örgütlenmesi olan Alevi...

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu'nda yeni yapılanmaAlevi Bektaşi Federasyonu'nda yeni yapılanma

Türkiye’nin en büyük ve en fazla üyeye sahip Alevi örgütlenmesi olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) önümüzdeki dönemde daha aktif bir çalışma yürütme yönünde önemli kararlar aldı.

Alevilerin demokratik hak alma mücadelesinde kilometre taşı olan Ankara ve İstanbul mitingleri ile yüzbinleri bir araya getiren Alevi Bektaşi Federasyonu “Önümüzdeki dönemin yoğunluğu ve demokratik eylemlilik sürecinin gereği olarak’’ yeni bir yapılanmaya giderek Merkez Yürütme Kurulu’nda görev değişikliğine karar verdi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu (GYK) 6 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da yaptığı toplantıda; Alevi Hak İhlalleri ile ilgili Aylık Bülten hazırlanması, Federasyonunun yurtdışı İlişkilerinin geliştirilmesi, basın sözcülüğünün İstanbul ve Ankara olarak temsiliyetinin yaygınlaştırılması ve diğer Alevi kurumları ile ilişkilerin geliştirilmesi gibi önemli kararlar aldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu (GYK) 6 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da yaptığı toplantıda alınan karar gereği Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) yeni bir yapılanmaya gidilerek yeni görev dağılımı belirlendi.

Bu kapsamda Alevi Bektaşi Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu şu şekilde tesis edildi:

Genel Başkan :                  Ali BALKIZ
Genel Sekreter :                Fevzi GÜMÜŞ
Genel Sayman :                 Cemal ÖZDAMAR
Örgütlenme Sekreteri :     Oktay KANDEMİR
Eğitim ve Bilim sekreteri : Kemal BÜLBÜL
Genel Başkan Yardımcısı : Köksal YILDIRIM
Genel Başkan Yardımcısı : Eyüp TEK
Genel Başkan Yardımcısı : Mustafa CAN
Genel Başkan Yardımcısı : İmam Hüseyin BOR

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Merkez Yürütme Kurulunda yapılan diğer görevlendirmeler şu şekilde:

ABF adına her türlü Yurtdışı İlişkilerini yürütmek üzere (Uluslar arası İlişkiler) Genel Sekreter Fevzi Gümüş görevlendirildi.

ABF ‘de Basın Sözcülüğünün tesis Edilmesine ve temsiliyetin yaygınlaştırılmasına karar verildi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Can ve GYK Üyesi  Hüseyin Elmas’ın İstanbul ile ilgili bu görevi yürütmesine, Ankara merkezli çalışmalarda ise Kemal Bülbül, Köksal Yıldırım ve Eyüp Tek’in bu görevi yürütmesine karar verildi.

Alevi Hak İhlalleri ile ilgili Aylık Bülten hazırlanmasına, bu konuda Kemal Bülbül ve Köksal Yıldırım’ın görevlendirilmesine,  Bültenin basına ve kamuoyuna düzenli olarak duyurulmasına karar verildi.
   
Diğer Alevi örgütleri ile ilişkileri yürütmek üzere İstanbul ve Trakya Bölgesi için Mustafa Can ile Oktay Kandemir’in, Anadolu için Eyüp Tek’in görevlendirilmesine karar verildi.

KAYNAK: Alevihaber.com - 14 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.