Alevi Bektaşı Federasyonu'ndan Evrensel ve Hayat TV'ye ziyaret

Alevi Bektaşı Federasyonu'ndan Evrensel ve Hayat TV'ye ziyaret

Alevi Bektaşı Federasyonu'ndan Evrensel ve Hayat TV'ye ziyaret Alevi Bektaşı Federasyonu gazetemizi ve Hayat Televizyonu’nu ziyaret ederek, zorunlu...

A+A-

Alevi Bektaşı Federasyonu'ndan Evrensel ve Hayat TV'ye ziyaret Alevi Bektaşı Federasyonu'ndan Evrensel ve Hayat TV'ye ziyaret

Alevi Bektaşı Federasyonu gazetemizi ve Hayat Televizyonu’nu ziyaret ederek, zorunlu din dersinin ve diyanetin kaldırılması, cemevlerinin yasal statüye kavuşması ve Madımak Oteli’nin müze olması için yapacakları mitingi destek istedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısıyla Alevi kurumları, temel taleplerini bir kez daha haykırmak için 7-8 Kasım tarihlerinde Ankara’ya yapacakları yürüyüş sonrasında, 9 Kasım’da Ankara’da bir miting yapacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Alevilerin ve örgütlü yapılarının yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, sonuç alınmaması üzerine bunu bir üst noktaya taşıyarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi gibi temel talepleri ile miting kararı aldıklarını söyledi. 9 Kasım’da yapılacak olan mitingde herkesin ‘Alevi’ olmasını ve destek vermesini istedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Eğitim Bilim Sekreteri Hatice Köse Altınışık’da, demokratik kitle örgütleri, sendika ve partilerin mitinge destek sunacağını belirtti. 7-8 Kasım 2008 tarihinde Türkiye’nin dört bir yanında Ankara’ya yürüneceğini söyleyen Altınışık, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana, Ordu ve Diyarbakır’dan 8 Kasım tarihinde yola çıkılıp 9 Kasım günü Ankara’da olacaklarını ifade etti. Bu sorunu duyarlı herkesi mitinge bekleyen Altınışık, arabaların Cemevlerinden hareket edeceğini duyurdu.

Aydın Çubukçu ise, Alevilerin ilk defa kendi haklarına ilişkin bir miting düzenlediğini belirterek, mitingi desteklemenin demokrasi desteklemek olduğunu söyledi. Alevilerin tarihin en dinamik demokratik güçlerinden birini oluşturduğunu belirten Çubukçu, o gün demokrasi ve özgürlük isteyen herkesin meydanlarda toplanması gerektiğini ifade etti.

İstanbul/EVRENSEL - 30 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.