Alevi birliklerinden Alman yayın kuruluşuna siyah çelenk

Alevi birliklerinden Alman yayın kuruluşuna siyah çelenk

Alevi birliklerinden Alman yayın kuruluşuna siyah çelenk       Alman 1. televizyon kanalı ARD’de yayınlanan "Tatort"...

A+A-

Alevi birliklerinden Alman yayın kuruluşuna siyah çelenkAlevi birliklerinden Alman yayın kuruluşuna siyah çelenk
     
Alman 1. televizyon kanalı ARD’de yayınlanan "Tatort" adlı polisiye dizisinin "Wem Ehre gebührt" (Namusuna Layık Olmak) adlı bölümünde Alevilere hakaret edildiği gerekçesiyle Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından yapımcı yayın kuruluşu NDR’nin Hamburg kentindeki binasının önüne silah çelenk konuldu.
     
Burada bir basın açıklaması yapan AABF Kuzey Bölge Sekretaryası Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Aslan, binlerce Alevinin ve Alevi Kültür Merkezinin, NDR’ye dizinin durdurulması başvurularının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Bu filmde ele alınan konunun tesadüfen ortaya çıktığına inanmadıklarını ifade eden Aslan, "Alman devlet kanalı olan ARD bünyesinde bu dizinin yayınlanmış olması, ARD televizyonu ve Alman hükümetini de doğrudan ilgilendirir. Sorumlular, bir an önce Alevilerden özür dilemelidir.
     
Ancak, bugüne kadar ARD’den bu konuda bir özür gelmedi" şeklinde konuştu.
     
Hamburg Alevi Kültür Merkezi eski Başkanı Murat Aslan da, dizinin yayınlanmasını durdurmak için yaptıkları baş vuruların sonuçsuz kaldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
     
"Bu dizinin yayınlanması Alman hükümetini de yakından ilgilendirir.
     
Bugüne kadar kanal tarafından özür dilenmedi. Bir Alman kanalında Yahudilerle ilgili böyle aşağılayıcı bir film gösterilseydi, Alman basını olaya duyarsız ve sessiz kalmazdı. Aleviler olarak hoş görülüyüz.
     
Ancak kimseden de aşağıda değiliz. Sorumlular derhal Alevi toplumundan özür dilemeli." Yetkililer ayrıca vatandaşları, yarın Köln kentindeki "Kölner Dom" kilisesinin ve NDR binasının bulunduğu "Domplatz" adlı meydanda düzenlenecek gösteriye de katılmaya çağırdı.

MİLLİYET - 29 Aralık 2007

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.