Alevi Çalıştayı 19 Ağustos'ta toplanıyor

Alevi Çalıştayı 19 Ağustos'ta toplanıyor

Alevi Çalıştayı 19 Ağustos'ta toplanıyor Alevi Çalıştayı için masaya bu kez, ilahiyatçılar ile Diyanet İşleri Başkanlığı...

A+A-

Alevi Çalıştayı 19 Ağustos'ta toplanıyor Alevi Çalıştayı 19 Ağustos'ta toplanıyor

Alevi Çalıştayı için masaya bu kez, ilahiyatçılar ile Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri oturacak. 19 Ağustos'taki üçüncü oturum, Ankara'da yapılacak.

Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek oturumda, Alevilikle ilgili çalışma yapan, konuyu bilgi düzeyinde araştırıp sorun düzeyinde tartışan 31 katılımcı davet edildi.

Katılımcılar arasında Yaşar Nuri Öztürk, İlhami Güler gibi profesörlerin yanısıra, Almanya Goethe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Özsoy ve Tunceli Müftüsü Arslan Türk de bulunuyor.

Bakan Faruk Çelik, üçüncü oturum öncesinde, tüm çalışmaların kitap haline getirileceğini açıkladı, "Çoğunluğu ikna edecek çözüm önerileri ortaya koyacağız" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise çalıştayı, "Ucu açık toplantılar serisi" olarak değerlendirdi. Bir an önce somut adımlar atılmasını istedi.

Alevi açılımına ilişkin son çalıştay ekim ayında yapılacak ve siyasetçiler davet edilecek.

Bu toplantılardan çıkacak sonuçlar hükümetin 2010'da atacağı adımları belirleyecek.

CNNTURK - 9 Ağustos 2009

Aleviliğe 'akademik' açılım

Hükümetin Alevi açılımı çalışmasında üçüncü çalıştay 19 Ağustos'ta. İlahiyat profesörlerinin yanı sıra Alevilerin yoğun olduğu Tunceli'den müftü çağrıldı

Alevi açılımında yol haritasını belirleyecek çalıştayların üçüncüsü 19 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak. Sadece ilahiyatçı akademisyenlerin katılacağı çalıştaya bir müftü de çağrıldı; Alevi vatandaşların yoğun olduğu Tunceli'nin müftüsü Aslan Türk. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından yürütülen Alevi açılımı kapsamında düzenlenecek çalıştayda bu kez akademisyenlar masa etrafında toplanacak. Çalıştay için 31 ilahiyatçı profesör çağrıldı. Bu isimler arasında Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. Saim Yeprem, Prof. Dr. İzzet Er, İsmail Kara, Prof. Dr. Süleyman Uludağ da yer alıyor. Listede müftü olarak sadece Tunceli'den Aslan Türk bulunuyor. Çalıştayların dördüncüsünün ise Ramazan Bayramı'ndan sonra düzenlenmesi planlanıyor. Bu kez Alevi siyasetçiler ile yazarlar katılacak. Daha sonra çalıştaylardaki önerileri masaya yatıracak olan hükümet, kısa, orta ve uzun vadede neler yapılacağını belirleyecek.

Zübeyde YALÇIN/ANKARA - SABAH - 9 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.