Alevi Çalıştayı bilim adamlarıyla toplanıyor

Alevi Çalıştayı bilim adamlarıyla toplanıyor

Alevi Çalıştayı bilim adamlarıyla toplanıyor Alevi Çalıştayı'nın ikinci oturumu bilim adamlarının katılımıyla 8 Temmuz'da...

A+A-

Alevi Çalıştayı bilim adamlarıyla toplanıyorAlevi Çalıştayı bilim adamlarıyla toplanıyor
 
Alevi Çalıştayı'nın ikinci oturumu bilim adamlarının katılımıyla 8 Temmuz'da yapılacak.

 
Alevi açılımını bilgi zeminine oturtmayı planlayan çalıştayın ikinci oturumunda, konu hakkında birikime sahip bilim adamları bir araya gelecek.

Ana konsepti "Alevilere Akademik Bakış" olarak belirlenen oturumda, sorunun yeni bir bakış açısıyla ele alınıp, müzakere edilmesi ve akademik alandan destek alınması amaçlanıyor.

"Mevcut akademik literatürün ortaya çıkardığı Alevilik algısı nasıl değerlendirilmeli", "Alevi sorununun belli başlı yönleri hakkında akademik ilgi ne tür imkanlar sunabilir", "Alevi toplumunun tarih, inanç, kültür ve modern yapılanmalarının açığa çıkardığı yeni sorunları akademik araştırmaların ürettiği bilgi ekseninde nasıl ele alabiliriz" sorularına cevap aranacak ikinci oturumda, Hükümeti Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

Ahmet Yaşar Ocak, Binnaz Toprak, Elizabeth Özdalga, Tarhan Erdem, İştar Gözaydın, Nevzat Tarhan ve Mustafa Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 35 bilim adamının davet edildiği oturum, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

CNNTURK - 17.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.