Alevi Çalıştayı Davetini Neden Kabul Etmedim?

Alevi Çalıştayı Davetini Neden Kabul Etmedim?

Alevi Çalıştayı Davetini Neden Kabul Etmedim?DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın “Alevi Çalıştayı” Açıklaması:"Alevi...

A+A-

Alevi Çalıştayı Davetini Neden Kabul Etmedim?Alevi Çalıştayı Davetini Neden Kabul Etmedim?

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın “Alevi Çalıştayı” Açıklaması:

"Alevi Çalıştayı’na, Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından ben de telefonla davet edildim. Ancak, daveti kabul etmedim.

Sayın Bakan’a telefonda da belirttiğim gibi, benim bu konudaki görüşlerim çok net ve açıktır. Yinelemem gerekirse, görüşlerim özetle şöyledir:

- Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin istisnasız tümünün ortak paydasını oluşturan, öncelik taşıyan ve vazgeçilmesi mümkün olmayan üç talebi vardır. Bunlardan biri, cemevlerinin de ibadet yeri sayılmasıdır. İkincisi Madımak’ın müze yapılmasıdır. Üçüncüsü ise zorunlu din derslerinin kaldırılması, kaldırılmayacaksa seçmeli ders olarak okutulması, seçmeli okutulacaksa Alevi önderlerinin de inisiyatifinin bu derse yansıtılmasıdır.

- Eğer hükümet gerçekten çözüm istiyorsa; bu üç talepten yola çıkmalı ve inandırıcı olabilmek için de bunlardan en az birini hemen gerçekleştirmeli; diğer ikisinin gerçekleştirilmesi için de söz vermeli ve bu sözünü, oyalamadan, en kısa sürede yerine getirmelidir.

Benim de benimsediğim bu üç talep ortada dururken ve hiçbir Alevi kardeşimiz bunlara itiraz etmezken, çalıştaylara gerek olmadığını çeşitli kereler açıkladım.

Bu görüşlere sahip biri olarak çalıştay davetini kabul edebilmem mümkün değildi. O nedenledir ki, Sayın Bakan’a daveti için teşekkür etmekle yetindim.

Bunun üzerine Sayın Çelik bu görüşlerimi çalıştaya katılarak kayıtlara geçirebileceğimi ifade etti. Ama ben görüşleri ortada olan ve çalıştaya gerek olmadığını savunan biri olarak davete icabet edemeyeceğimi söyledim.

Başta Alevi-Bektaşi kardeşlerimiz olmak üzere tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili"

KAYNAK : Alevihaber.com - 16.11.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.